Mam kilka pytań odnośnie kredytu. 1. Czy operat jest zawsze robiony w przypadku mieszkania deweloperskiego? Bank w tym przypadku kontaktuje się bezpośrednio z deweloperem? 2. Czy mogle gdzieś sprawdzić na jakim etapie jest mój wniosek? Na jakieś infolinii? Wniosek poszedł w lipcu, sprawdzenie w biku w na początku sierpnia i cisza. Doradca twierdzi, że wniosek w analizie. 3. Czy bank zawsze dzwoni do pracodawcy, czy samo zaświadczenie o zarobkach wystarczy?
1. Czy operat jest zawsze robiony w przypadku mieszkania deweloperskiego? Bank w tym przypadku kontaktuje się bezpośrednio z deweloperem?
@mirko_anonim: Nie, nie zawsze w takim przypadkach jest wykonywany operat szacunkowy. Cześć banków przeprowadza uproszczoną wycenę. Jeśli w dokumentacji wskazano kontakt do dewelopera to z nim on nastąpi.
2. Czy mogle gdzieś sprawdzić na jakim etapie jest mój wniosek? Na jakieś infolinii? Wniosek poszedł w lipcu, sprawdzenie w biku w na początku sierpnia
#nieruchomosci #kredyt2procent #kredythipoteczny
Mam kilka pytań odnośnie kredytu.
1. Czy operat jest zawsze robiony w przypadku mieszkania deweloperskiego? Bank w tym przypadku kontaktuje się bezpośrednio z deweloperem?
2. Czy mogle gdzieś sprawdzić na jakim etapie jest mój wniosek? Na jakieś infolinii? Wniosek poszedł w lipcu, sprawdzenie w biku w na początku sierpnia i cisza. Doradca twierdzi, że wniosek w analizie.
3. Czy bank zawsze dzwoni do pracodawcy, czy samo zaświadczenie o zarobkach wystarczy?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: Nie, nie zawsze w takim przypadkach jest wykonywany operat szacunkowy. Cześć banków przeprowadza uproszczoną wycenę. Jeśli w dokumentacji wskazano kontakt do dewelopera to z nim on nastąpi.
Alior i pko
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
@mirko_anonim: Nie uzyskasz żadnych sensownych informacji na infolinii.
Możesz jeszcze ewentualnie rozważyć złożenie dodatkowego wniosku do Velo.
@Akos: Również nie.