Aktywne Wpisy

Sonny86 +126
mckk +45
#rodzicielstwo #dzieci
Wpis dla ludzi zastanawiających się nad posiadaniem dzieci, z mojego doświadczenia (mam dwójkę: 3 latka i 6 miesięczne dziecko).
Jeśli:
- lubisz dzieci. Na ich widok zawsze się uśmiechasz. Lubisz bawić się z dziećmi rodzeństwa, znajomych
- nie masz zainteresowań. Często się nudzisz. Nie masz pomysłu jak spędzić czas
- nie masz zbyt wielu znajomych, rzadko spotykasz się z ludźmi towarzysko
Wpis dla ludzi zastanawiających się nad posiadaniem dzieci, z mojego doświadczenia (mam dwójkę: 3 latka i 6 miesięczne dziecko).
Jeśli:
- lubisz dzieci. Na ich widok zawsze się uśmiechasz. Lubisz bawić się z dziećmi rodzeństwa, znajomych
- nie masz zainteresowań. Często się nudzisz. Nie masz pomysłu jak spędzić czas
- nie masz zbyt wielu znajomych, rzadko spotykasz się z ludźmi towarzysko

Post w którym chłopak napisał, że dostał mieszkanie od rodziców i potem pomnożył te mieszkania, niezależnie od tego czy to bait czy nie to wzbudził kontrowersje.
Nic dziwnego, sam otrzymałem mieszkanie od rodziców i wiecie co zrobiłem? Dobrałem kolejne a potem jeszcze kolejne na kredyt ( ͡° ͜ʖ ͡°) Teraz mieszkania po 10 latach są prawie pospłacane, a jeszcze dodatkowo dwa mam w spłacie, bo część spłacona.
Nazwiecie to lekkim startem, owszem start był lekki, natomiast to, że potem harowałem na zdolność na kolejne mieszkania, ryzykowałem biorąc kilka kredytów, bujałem się z najemcami, remontami i wykończeniem mieszkań. Przez kilka lat w weekendy woziłem na wózku śmieci z mieszkań, czy sprzątałem, wnosiłem materiały po godzinach, wieczorami odrabiałem zwyczajną pracę, a większość moich rówieśników sobie w tym czasie siedziało i grało w ceeska, albo chodzili na dyskotekę. Bujałem się po prawnikach i księgowych w wolnym czasie, przepisywałem liczniki, dowiadywałem się o rynku, szukałem aktywnie mieszkań, jeździłem po budowach. Szukanie ekip, organizacja ich pracy, pilnowanie, odpowiadanie na każdy telefon.
Teraz ja dorobiłem się mieszkań, kolejne w ciągu 5 lat spłacę jeszcze dwa, otrzymując jedno mieszkanie byłem w stanie pomnożyć majątek, natomiast wiele osób w tym czasie żyłoby w tym jednym otrzymanym mieszkaniu, chwaliliby się jak to mają lekko, a za 5-10 lat zaczęliby narzekać, że im w życiu nie wyszło.
No cóż, jedni coś robią inni tylko mówią.
#nieruchomosci #zalesie #wygryw
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Natomiast faktem niedocenianym jest to, że dostałeś kapitał na start. Brak konieczność martwienia się 'gdzie będę mieszkac' to ogromny boost na początku gromadzenia majątku.
Osoby nawet ambitne, ciężko pracujące na swój sukces bez takiego startu są od początku kilka lat do tyłu względem Ciebie. Przykładowo ja dostałem na start dokładnie
────────────
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@mirko_anonim: Inaczej byś szczekał gdybyś otrzymał to mieszkanie 15 lat temu czy 20 zrobiłbyś to samo ale nie wstrzelił się w koniunkturę i byś wyprzedawał "majątek" bo nie starczy ci na plombę u dentysty.
Sam zrobiłem podobnie w czasie ale fakt jest faktem, że pracy w tym mało bardziej minimum inteligencji, dużo ryzyka i maksymalnie dużo wstrzelenia się w koniunkturę a nie
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: to taka sztuczka mozgu, ktora tlumaczy im, czemu im sie nalezy, bo ciezej wstawali dzwigali wczesniej.
a jakbysmy żyli na pustyni i byłaby ograniczona ilość wody
@mirko_anonim: xd
źródło: biedny-smieciowy-kitku-gdybys-tylko-wczesniej-wstawal-czesciej-mruczal-dzwigal-wiekszy-ciezar
Pobierz@mirko_anonim: reeeeeeeee to dlatego ze dostales od rodzicow reee a oni nie dostali.
Podobnie jak k----a na Gatesa czy innego Muska ze dostali od rodzicow