Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: Ja miałem podobnie, kilka lat w branży gier robiłem klony i też nie widzę w tym nic złego, zarabiały lepiej niż inne projekty, dzięki nam te inne projekty mogły w ogóle istnieć i przepalać hajs, jak ktoś chciał to się rozwijał nawet w tej "mało wmagającej" pracy.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Mogłeś pójść na większą łatwiznę i robić frontend, jak zaczynałeś pewnie było jeszcze małe obłożenie, a na pewno dla humana lepsze, bo frontend wymaga jeszcze mniej wiedzy niż klepanie prostych crudów.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
Anonim (nie OP): > "Klepanie CRUDów to prymitywna, powtarzalna, nudna robota, która nie wymaga żadnej kreatywności."

@groman43
I znów oderwanie od rzeczywistości ludzi z IT.
95% prac to pozbawione kreatywności nużące
  • Odpowiedz
@ziomallox: jak frontend wymaga mniej wiedzy niż klepanie crudow to chyba zatrzymałeś się na etapie oglądania tutoriali i nigdy nie brałeś udziału w projekcie informatycznym z którego potem korzystają miliony osób.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Też nie wiem o ch... im chodzi. Pewnie jakaś forma dowartościowania się bo CRUD to skrót od Create Read Update i Delete i jest to coś bez czego żadna aplikacja biznesowa nie może istnieć. Nie ważne czy robimy sklep w architekturze rozproszonej (mikroserwisy + mikrofrontendy) jak Allegro czy Amazon obsługujący przeciętnie (poza peakami) kilka tysięcy requestów na sekundę czy prostego CRM-a gdzie pani Jadzia wklepuje dane klientów do systemu.
  • Odpowiedz