Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Szukam pracy od ponad 2 miesięcy i już jestem naprawdę sfrustrowana. Wysłałam pewnie z 200cv i nadal kicha. Czy praca w wawie za 4k to naprawdę jest jakiś wyczyn? Już i tak obniżyłam swoje oczekiwania, bo w poprzednich pracach zarabiałam więcej. W pierwszej poważnej pracy po studiach pracowalam ponad rok, zmieniłam ją na inną, bo nie była rozwojowa i znalazłam dużo lepiej płatną, ale okazało się, że w kolejnej atmosfera jest nie do wytrzymania, ciągła rotacja, więc po poł roku odeszłam do innej pracy. Kolejna praca była dla mnie super, wszystko się zgadzało, bardzo dobra praca, ale umowa się skończyła po niecałym roku i zmuszona byłam szukać kolejnej. Wiem, że to w cv nie wygląda najlepiej, ale co mam zrobić xD już 2 rekruterki pytaly mnie czego oczekuje od pracodawcy żebym mogła zostać na dłużej.. już dosyć mam zmiany pracy, chce czegoś na dłużej, ale to jest jakiś cyrk. Albo się nie odzywają, albo na rozmowie okazuje się, że nawet 4k ( wawie xD) nie można zarobić a wymagania z kosmosu. Nie chce usuwać z cv mojej półrocznej pracy bo pomimo atmosfery sporo tam się nauczylam. Mam już dosyc, czuje się jak debil. Codziennie wysylam cv, a tu ciągle podziękowania, bo nie mam na stanowisku doswiadczenia, albo budżet się nie zgadza, na pracuj to 3/4 moich cv nie zostało nawet otwartych( ͡° ͜ʖ ͡°) A ja chce tylko pracować :( co jeszcze mogę zrobić, oprócz modlitwy? XD #praca #pracbaza #bezrobocie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: po 200 cv i nic to w takim razie jest coś czego nam nie mówisz. Albo nie masz doświadczenia takie jakie ci się wydaje, że masz albo nie płacą tyle co chcesz bo mają dziesiątki innych osób na to miejsce.
Ja nie składam cv od dawna, idę i mówię, że szukam pracy, praktycznie przyjmują z miejsca jeżeli chcę tam pracować.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): > Szukam pracy od ponad 2 miesięcy i już jestem naprawdę sfrustrowana. Wysłałam pewnie z 200cv i nadal kicha.

Spokojnie. To nie tak się szuka pracy ;)

Czy praca w wawie za 4k to naprawdę jest jakiś wyczyn?
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Można usunąć to wyznanie. Kolejny bajt. Napisała mi dziewczyna na maila, odpowiedziałem jej po chwili. Kolejnej odpowiedzi się nie doczekałem a już mija prawie tydzień. Jeżeli z takim samym zaangażowaniem szuka pracy gdzie wysyła hurtowo CV jak śmieci a potem się nie odzywa gdy do niej odpowiadają... tak potem pisze takie bajty pod wykop.

• Odpowiedz