Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Od niedawna mam swój pierwszy #samochod - nowy crossover. Jestem zielony w temacie. Ostatnio zapaliła się żółta kontrolka, informująca o niskim ciśnieniu w jednej z opon - 31 psi. W przednich oponach mam po 32 psi, a w tylnych po 31, natomiast ta jedna świeci się na żółto.

To pewnie amatorskie pytanie, ale co robić? Kupić pompkę i dopompować do 32 psi? Sprawdzić coś/gdzieś? #pytanie #motoryzacja #samochod #auto #opony

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Na stacji dopompuj
Jak się dalej będzie świecić, to do mechanika, żeby się wpiął pod komputer i odczytał co mu dokładnie nie pasuje, może czujnik / przewód jest pieprznięty.
Jak zgaśnie, ale będzie się regularnie zapalał po każdym popowaniu, to do wulkanizatora, żeby sprawdził oponę.
  • Odpowiedz
@RopuchYtong: a właśnie, skoro nowe auto to ma gwarancję, zapomniałem. Jak mirek wyżej powiedział, Jeżeli po dopompowaniu nie zgaśnie albo po czasie znowu się zapali, to na gwarancję. Jak gwarancja się skończyła, to te kroki co ja podałem spróbuj.
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim nie musisz kupować pompki, możesz na chyba każdej stacji benzynowej podjechać i dopompować. po dobiciu do zadanej wartości pamiętaj w systemie zresetować błąd. Jeśli po jakimś czasie znowu się zaświeci jedziesz na Stację kontroli i zczytujesz błędy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: co tu za głupoty ...

1 jedź na stację benzynową, napompuj oponę
2 zamów przez internet pompkę samochodową - będziesz mieć na przyszłość
3 jak problem sie powtórzy jedziesz na wukanizację

nie jedź do aso czy na gwarancję, chyba że z oponą wszystko ok, natomiast czujnik wariuje.
  • Odpowiedz