Aktywne Wpisy

moll +79
Podejście nr 2 do jajek sadzonych na patelni ze stali nierdzewnej. Przy poprzednim trochę za słabo rozgrzana patelnia, potem minimalnie zbyt wysoka moc pod jajkami, przez co też szybciej musiałam zdejmować, bo się za mocno zjarały.
Czy przywarło? Oczywiście ( ͡° ͜ʖ ͡°) chociaż nie wszystko, jakieś 70%, a reszta nawet polubownie zeszła. Na szczęście przywarło na tyle "dobrze", że wystarczyło odmoczyć
Dlatego dzisiaj podejście nr 2!
#
Czy przywarło? Oczywiście ( ͡° ͜ʖ ͡°) chociaż nie wszystko, jakieś 70%, a reszta nawet polubownie zeszła. Na szczęście przywarło na tyle "dobrze", że wystarczyło odmoczyć
Dlatego dzisiaj podejście nr 2!
#
źródło: 1000018178
Pobierz
ArchetypT +154
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Z Mazowsza na Podlasie i inne wycieczki
W ostatniej fazie lata postanowiłem wybrać się w dłuższą wycieczkę na Podlasie przez: Węgrów (2), Sokołów Podl. (3), Drohiczyn i Siemiatycze. Jadąc w okolicy tych dwóch ostatnich miast trochę zaskoczyły (jak na obszary nizinne) pagórkowate tereny wraz z ładnymi krajobrazami obserwowanymi ze szczytów wzniesień, jak i z dolin nad Bugiem (4).
Trasa przebiegała głównie nocną porą, by znaleźć się po kilku godzinach wczesnym rankiem w sąsiednim województwie. Powrót spalinowym, aczkolwiek nowym pociągiem tzw. Czeremszakiem linią kolejową nr 31 ze stacji Nurzec (5), której tereny przeszły rewitalizację. W komentarzu zamieszczę porównanie sprzed i po zmianie wyglądu dworca.
Znacznie mniejszą wycieczkę podjąłem ścieżkami wzdłuż Kanału Wawerskiego, przejeżdżając przez dzielnicę Stara Miłosna (6) - (8). Sieć dróg rowerowych jest tam w miarę dobra ale widziałbym tam większy potencjał gdyby powstała jedna nitka właśnie wzdłuż kanału.
Z mniejszych dystansów, wybrałem się po raz kolejny do Malcanowa (14) przez wsie Brzeziny (12) i Dziechcinów (13) - tu na duży plus zasługuje trasa po asfaltowych DDR prowadząca przez wsie powiatu wiązowskiego.
Ciekawym punktem z wrześniowych wycieczek był przejazd do Mińska Mazowieckiego (11), głównie by odwiedzić Zlot Pojazdów Zabytkowych WARKOT (9) - (10). Miło było obejrzeć taki kawał dobrej historii motoryzacji w jednym miejscu :)
Na koniec w planie było przejechanie # 100 km ale próba została zakończona niepowodzeniem przez załamanie pogody znienacka (16).
Zdjęcia:
1 - Skwerek przy fontannie - Jakubów
2 - Pomnik i Park Armii Krajowej - Węgrów
3 - Sokołowski Ośrodek Kultury - Sokołów Podlaski
4 - Most nad Bugiem na DK62 - Tonkiele
5 - Dworzec kolejowy - Nurzec
6 - Most nad Kanałem Wawerskim - Warszawa
7 - Widok na koniec trasy S17 z kładki pieszo-rowerowej - Warszawa
8 - Ulica 1. Praskiego Pułku - Warszawa
9 - Syrenki wśród Maluchów - Mińsk Mazowiecki
10 - Citroen 2CV6 - Mińsk Mazowiecki
11 - Pałac Dernałowiczów - Mińsk Mazowiecki