Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie wiem czy było tak od zawsze czy dopiero w dobie aplikacji randkowych tak bardzo wywaliło w kosmos wymagania co do wyglądu. Można próbować nadrabiać innymi kwestiami, ale z twarzą o atrakcyjności poniżej przeciętnej jest się skreślonym na starcie u 90% #rozowepaski

Trudno mieć pretensje o czyjeś preferencje, ale to smutne, szczególnie gdy wchodziło się w dorosłość z naiwnym przekonaniem, że liczą się też inne kwestie, jak charakter, a wygląd schodzi na dalszy plan. No liczą się, ale tylko przy nieromantycznych relacjach (a i tak ludzie mają tendencję do oceniania po wyglądzie przy pierwszym spotkaniu i zazwyczaj przekonują się do ciebie dopiero po jakimś czasie).

Efekt aureoli jest bardzo silny i mocno daje w kość. Przystojny facet, który nie gotuje? Spoko, to nadaje mu męskości. A w razie czego może się nauczyć. Przystojny facet, który gotuje? Wow, nie tylko dobrze wygląda, ale i nadaje się na męża. Brzydki gościu który gotuje? Nudziarz z babskimi zainteresowaniami. Brzydki gościu który nie gotuje? Przegryw który szuka drugiej matki a nie partnerki. W zależności od aparycji dwie osoby mogą być oceniane w kompletnie różny sposób.

Dobijające jest też przekonywanie, że to wszystko siedzi w głowie i pewnie problem leży w toksycznym charakterze czy braku pewności siebie. Na szczęście jest coś takiego jak randki w ciemno i można się z łatwością przekonać, jak szybko przechodzi się z fajnej rozmowy do "nie czuję tego". Tylko czemu ten moment następuje tuż po zobaczeniu się z drugą osobą? Nie wiem ale się domyślam :) To by było na tyle jeśli chodzi o moje żale, musiałem się wygadać

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A Ty bys wziął pod uwagę SAM charakter różowej jakby np. była szczupła ale ma bardzo niefortunna twarz? Nie, to skończ jojczec.

@mirko_anonim: Osoby muszą się sobie podobać fizycznie, natomiast moim zdaniem często jest tak, że jeśli z kimś się ten flow już złapie to i fizycznie ta osoba zaczyna nam podobać się bardziej. Nie mówię oczywiście o radykalnych przypadkach, gdzie ktoś jest całkowicie przeciwny do czyichś preferencji. Natomiast jeśli
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Wykopki!!! czemu wy nie możecie zrozumieć że baby inaczej patrzą na wygląd, jeżeli jesteś facetem i próbujesz patrzeć na siebie oczami kobiety to masz zajebisty problem!!!

Baby inaczej patrzą na faceta niż ty na siebie a to głównie dlatego że w ich głowach otwiera się bramka dotycząca rozpłodu, to tak jak facet patrzy na laskę i jeżeli bramka rozpłodowa się otwiera to prawie wszystko co ma cipe będzie
  • Odpowiedz