Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Żona mnie pchnęła na lustro, bo jej się nie spodobało, że nie reaguję na jej agresywne zachowanie. W efekcie nie odzywam się do niej 3 dzień. Próbowała to bagatelizować, mówić, że ale jesteś delikatny, ale ci się stało. Jednak stawiam na swoim nie będę z nią wchodził w dyskusję jeśli nie zacznie od przeprosin. Nie będę tolerował takiego zachowania. To już jest 6 lub 7 raz w naszym związku, że leci na mnie z łapami. Paznokcie w twarz. Rzucanie przedmiotami. Chciałbym móc jakoś udokumentować takie zachowanie, bo by mi nikt nie uwierzył. Czy takie zachowanie się powtórzy, pewnie tak. Natomiast nie wiem jak to nagrać. To są takie spontaniczne wybuchy. Sam przez to żyję w napięciu, bo nie wiem kiedy jej odwali.
Dyktafon w telefonie się nie sprawdza, bo zanim włączę to już jest po wszystkim.
#zalesie #zwiazki

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jeżeli masz jakimkolwiek ślad, to na gorąco, w momencie awantury, wzywaj policję niech spiszą protokół
Jak nie macie dzieci to jednego dnia się nie zastanawiaj, idź do prawnika i składaj pozew, nie czekaj na okazję jakichś nagrań bo nie ma o co walczyć
  • Odpowiedz
@mirko_anonim zamontuj sobie jakieś małe kamerki w domu, albo jakieś nagrywanie dźwięku miej na stałe . Nie wiem jak inaczej można zrobić. Jeśli przy którymś ataku coś Ci się stanie to można wezwać policję, bo Twój naskórek powinna mieć za paznokciami jak Cie podrapie po twarzy a Ty jakieś zarysowania widoczne choćby pod lupą.
  • Odpowiedz
@heniek_8 w sądzie niestety nie liczy się prawda faktyczna tylko dowody i czy popierają czyjaś tezę. Także albo rozwód za porozumieniem stron i odpuszczeniem jej, albo zbieranie dowodów przed i w trakcie rozwodu by nie robiła jakiś problemów se to niby ona jest bita i tym samym wydłużała procesu oraz wyprowadzała Ciebie z równowagi by pokazać ze faktycznie bywasz nerwowy. Ogólnie warto Nys się skonsultował z prawnikiem i psychologiem by ogarnąć
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola: jeżeli chłop się tylko chce od niej uwolnić, to mu niepotrzebne orzeczenie o winie (to by wydłużyło proces nie wiadomo po co o kilka lat) tylko bez orzekania, powód - niezgodność charakterów, agresywne zachowania żony (dowodem niech będzie jakaś obdukcja lekarska i poświadczenie że była policyjna interwencja).
jak będzie robiła problemy że to niby ona jest bita to tym bardziej powód żeby się rozwieść - do zrobienia na jednej
  • Odpowiedz
Jestem zwyczajnie ciekawy jak dochodzi do takich sytuacji

@TypowyDaltonista: najczęściej masz do czynienia z wersją demo i ignorujesz czerwone flagi.
gdybyś był idealnie racjonalny to byś pizgnął po jednej scenie ten związek, a w praktyce wiele osób łudzi się że jakoś się ułoży
  • Odpowiedz
@heniek_8 jeśli jesteś pewny ze tak to działa to spoko. Ogólnie jakiś dowód musi mieć nawet nie by zrobić z jej winy, ale by udokumentować ze on tego nie chce z konkretnych powodów a nie kaprysu, bo słyszałam o sprawach gdzie nie było dowodów i sędzia wymyślał separacje i jakieś terapie małżeńskie…
  • Odpowiedz
jakiś dowód musi mieć nawet nie by zrobić z jej winy, ale by udokumentować ze on tego nie chce z konkretnych powodów a nie kaprysu

@Kitku_Karola: nie musi być twardego dowodu, najważniejsze jest ustanie pożycia - że się nie ruchają, nie jeżdża razem na wakacje itp :)
  • Odpowiedz
@heniek_8: z mojego doświadczenia wynika, że po 3 miesiącach związku mija zapatrzenie w siebie jak w obrazek i człowiek zaczyna myśleć bardziej racjonalnie, ale wiadomo, że jednak nie będzie to nigdy w pełni logiczne myślenie, ja też dopiero po czasie w związku zaczynam zwracać uwagę na czerwone flagi i objawy niestabilności psychicznych. Zastanawia mnie jednak czy to się pogłębia kiedy kobieta dostanie pierścionek i ma poczucie bezpieczeństwa, że chłop nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: a oficjalnie założyć monitoring w domu? powiesz że chcesz mieć kamery i mikrofony w pokojach w razie gdyby złodziej bandyta wszedł to będzie gotowy film dla policji, a system działa tak że po 24h wszystko się kasuje więc o prywatność nie ma się co martwić :)
  • Odpowiedz
Zastanawia mnie jednak czy to się pogłębia kiedy kobieta dostanie pierścionek i ma poczucie bezpieczeństwa, że chłop nie kopnie jej w dupę z dnia na dzień i może odwalać takie akcje

@TypowyDaltonista: no oczywiście,
moim zdaniem dobrze jest popatrzeć na rodzinę lubej - jeżeli jej rodzice się rozwiedli to ryzyko że będziesz miał dymy prowadzące do rozwodu rośnie kilkukrotnie w porównaniu z bazą, która też nie jest mała
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja normalnie na psy zadzowniłem, przyjechali spisali, powiedzieli ze jak jeszcze raz zadzownie to w kajdankach ja wyniosa. Teraz posluszna suczka i nawet na komendy reaguje
  • Odpowiedz