Wpis z mikrobloga

Zależy gdzie to osiedle, czy to Wawer czy pod Grodziskiem ;)

Wady to uzależnienie od auta, strata czasu itd. zależne od odległości / dostępu do ekspresówek. Czy jest komunikacja miejska, zasięg usług typu Uber/etc

Generalnie czy Wawer czy Grodzisk, z bąbelkami musisz zapierdzielac do dzielnic/miasta gdzie jest infrastruktura, na tych osiedlach praktycznie nic nie ma
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @GOHAN: "Proszę uzasadnić swoje istnienie." xD https://www.youtube.com/watch?v=FQXAqP6ReqY
Ale nie odbiegajmy od tematu, tylko wspólnie poszukujmy wad tanich budynków mieszkalnych dla współczesnych przedstawicieli salariatu aspirujących do klasy niższej-średniej.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: To, że jest więcej ludzi w klasie średniej niż było kiedyś, albo że te dysproporcje między klasą średnią a biedakami są mniejsze nie znaczy to, że trzeba sobie na siłę umniejszać. Jak chcesz kupić mieszkanie na kredo to jesteś co najmniej w klasie średniej. Biednym ludziom kredytu nikt nie da.

W każdym razie, jako mieszkający całe życie w domu jednorodzinnym, aczkolwiek mający za sobą kilkuletnie epizody mieszkaniowe stanowczo odradzam
  • Odpowiedz
@chaosrising: tak nieironicznie zapytam co o tym Grodzisku sądzisz? Rozważam te tereny i trochę się tam pokręciłem i właśnie wydaje mi się, że jest git, niczego nie brakuje + dużo miejsc pracy w promieniu 20-25km. Taki wawer jak zobaczyłem to dla mnie tragedia, żyjesz niby w Warszawie a i tak wszędzie czas dojazdu jak z Grodziska.
  • Odpowiedz