Aktywne Wpisy

Pentylion +33
Cieciownia dla debila ten
źródło: 1000046287
Pobierz
RobieZdrowaZupke +10
Tęsknię za swoim wujkiem Marianem. To już 13 lat odkąd go nie ma. Zawsze był pozytywny, zawsze mi mówił, że przystojny ze mnie chłopak. Nawet babcia mi tego nie mówiła.
źródło: 1000016377
Pobierz

Mam problem - ojciec szuka najemcy mieszkania w #warszawa i dowiedziałem się dosłownie przed chwilą, że jest nim zainteresowana jakaś samotna matka z dzieckiem. Martwi mnie, że jest potencjalnym dzikim lokatorem, przestanie płacić, doprowadzi mieszkanie do ruiny i ogólnie będą z tego same kłopoty, jak to w przypadku samotnych matek bywa. Uprzedzając ewentualne pytania, co mnie obchodzi co ojciec robi ze swoim majątkiem - otóż po skończeniu studiów to mieszkanie ma być moje, które za zarobione pieniądze planuję sobie wyremontować i urządzić według własnego projektu. Od zdania matury pracuję to tu, to tam, odkładam kasę by zaraz po uzyskaniu dyplomu zacząć urządzać się na swoim i boję się, że wszystkie moje plany może zaprzepaścić jakiś nieuczciwy lokator.
Macie jakieś pomysły jak przekonać ojca, żeby poszukał jakiegoś pewniejszego najemcy? Nie wiem, studenta jakiegoś - kogokolwiek, byle nie matkę z bachorem. Jest naiwny, mówi że "normalna kobita się wydaje", a w razie czego no to przecież jego mieszkanie więc co za problem eksmitować. Nie ma pojęcia, jak w Polsce wygląda rzeczywistość w takich przypadkach.
#zalesie #nieruchomosci #mieszkanie #prawo
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@zbrodnia_i_kawa: podejrzewam że OP właśnie boi się tego że matka będzie zdolna do wszystkiego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
do OPa: tak ciężko z najemcami w warszawie że ojciec byłby skłonny wynająć to matce z dzieckiem?
@mirko_anonim: oplac ogloszenie z wyroznieniem i sam znajdz lepszego najemce.
Matką z dzieckiem jest chroniona przed eksmisją, więc większość to wykorzystuje ile może
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
Sporządzić umowę u notariusza, za niepalcenie najmu wylatuje i tyle. Tylko jeszcze musi być koniecznie oświadczeniae osoby 3, że jak mamusia nie będzie płacić to ja przygarnie pod dach i sprawa prostą.
źródło: st,small,845x845-pad,1000x1000,f8f8f8.u3
Pobierzdaj agencji która ogarnia takie sprawy ...
kiedyś mój wujek co miał w wwa mieszkanie a w Polsce byl raz na dwa lata to oddał im , oni ogarniali wszystko lokatorów i itp awarie , płacił im za to śmieszny hajs ale pewne było co do ludzi i miał co miesiąc hajs z mieszkania