Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Co uważacie o zakupie mieszkania w mniejszym mieście? Pracuje zdalnie więc to nie problem, roznica to ilosc rozrywek, uslug, ale tez roznica w cenie miedzy wojewódzkim jest ogromna. Oczywiscie chodzi dla siebe nie inwestycyjnie. #nieruchomosci #pieniadze #pytanie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Najlepsze są małe miasta w aglomeracji wojewódzkiego czyli tak aby móc z niego dojechać w max 40min do miasta.

No chyba, że wystarczy ci do życia Biedronka, paczkomat, fryzjer i mechanik samochodowy. Ja właśnie tak mam i myślę nad zamieszkaniem w Nowym Sączu albo w Bielsku plusem tych lokalizacji jest to, że tereny nie trącą smutą, nie wyludniają się, miasta nie takie małe ale też wszędzie jest blisko, blisko
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: wszystkim z Warszawy polecam Radom. Cena za m2 minimum o połowę niższa, wszystko na miejscu, bo to nie małe miasto (200k), ewentualnie dojazd do Warszawy pociągiem 45 min, autem 50-60min. Sam planuję tam kupić mieszkanie w przyszłym roku.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ja zmieniam miasto na mniejsze przez pracę zdalną i różnicę w cenach mieszkań. Jedyny problem to utrzymać pracę zdalną, teraz pracuję dla zagranicznej firmy, więc na jakiś czas powrót do biura mi nie grozi.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: co do zasady pewnie do 1h masz miasto wojewódzkie więc w sumie wszystko będziesz tam miał ( ale i tak nie często będziesz ) ciagle poprawia się stan dróg i zagęszcza sieć autostrad. Jedyny problem to znajomi, jeżeli masz lokalnie znajomych to już wszystko masz. Bo reszta jest podobna co w wojewódzkim. A jak naprawdę będzie ci zależeć na jakiś super unikatowych rozrywkach to dojedziesz do wojewódzkiego raz na
  • Odpowiedz
@1624294678: Nie ma, nawet mysleli o polskim oddziale, ale kazdy dev w innym mieście mieszka, więc niewiele by im to dało. Póki co nas ściągają na 1-2 tygodnie 3 razy w roku, zebyśmy razem popracowali i mam nadzieję, że tak zostanie.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @cotozazycie @depish @OlekAleksander @acpiorundc max 1h do wojewódzkiego miasta, problem pracy kompletnie pomijamy chodzi o pozostale aspekty.

Chodzi najbardziej o metraż, za ta sama cene będzie to dużo mniejsze mieszkanie i nie wiem czy wieksza ilosc rozrywek to wynagradza?

· Akcje: Odpowiedz
  • Odpowiedz