Aktywne Wpisy

tojapaweu +118
Miesiac temu zapytałem się księgowej, czy mogę sam rozliczyć PIT. Odpisała mi to co na screenie.
Myślę no dobra, to niech kliknie. Dziś otrzymuje fakturę a tam “Rozliczenie PIT 120 netto”.
I generalnie już tam c--j z tymi 150 zł (nie jestem vatowcem). Uważam, że to trochę nieładnie z jej strony, bo nie dostałem informacji, że płacę za to dodatkowo. To tak jakbym jej teraz wystawił fakturę, że zareklamowałem ją na wykop.
Myślę no dobra, to niech kliknie. Dziś otrzymuje fakturę a tam “Rozliczenie PIT 120 netto”.
I generalnie już tam c--j z tymi 150 zł (nie jestem vatowcem). Uważam, że to trochę nieładnie z jej strony, bo nie dostałem informacji, że płacę za to dodatkowo. To tak jakbym jej teraz wystawił fakturę, że zareklamowałem ją na wykop.
źródło: image_picker_78EF39A7-28FA-4EA6-9D1F-99BD5061E328-10976-0000050F0F22F381
Pobierz
KitaxKita +885
Często pojawia się argument
Najlepiej gdyby protestował po cichu, w mieszkaniu, tak żeby nikt za bardzo nie zauważył
#konfitura
no ogólnie konfitura ma rację, ale forma protestu jest zła
Najlepiej gdyby protestował po cichu, w mieszkaniu, tak żeby nikt za bardzo nie zauważył
#konfitura

#uk #inwestowanie
poniewaz nie za bardzo mam pojecie o inwestowaniu hajsu a juz dawno powinienem byl ulokowac czesc zalegajacej gotowki to mam takie pytanie. juz tegoroczny limit ISA wykorzystalem, lokujac 20k na koncie oszczednosciowym. obecnie daje 4.7% wiec nie jest zle. z tego co czytalem w jednym roku podatkowym mozna otworzyc tylko jeden typ ISA (choc teoretycznie nie otwieralem kolejnego w tym roku, a po prostu wrzucilem kolejne 20k do konta, ktore zalozylem w zeszlym roku podatkowym). rozumiem tez, ze nie moge srodkow obecnie bedacych w cash ISA przeniesc do S&S ISA. chcialbym do kwietnia przyszlego roku, kiedy bede mogl znowu wrzucic 20k, inwestowac powiedzmy £1000-1500 co miesiac w ETF na vanguard. I tu dochodzimy do mojego pytania - czy te kilka tysiecy, ktore przez ten czas zgromadze w ETF, bede mogl pozniej po prostu przeniesc do S&S ISA rowniez w vanguard?
mam nadzieje, ze nie nagmatwalem zbyt mocno.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
mam tylko w glowie cos takiego, ze chyba w jednym roku podatkowym mozna otworzyc tylko jeden nowy ISA czy cos w tym stylu? w sensie, ze na przyklad nie moge sobie otworzyc cash ISA w jednym