Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dlaczego ludzie pocieszają się mówiąc o bananach, oskarkach gdy ktoś ma, chociażby kawalerkę na start? Rodzice mają na to przecież około 20 lat
#nieruchomosci #wygryw #takaprawda

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Śmieszki heheszki, ale w ostatnich latach turbopopularne stało się "kupowanie dla dzieci", nawet jak dzieci mają np. 3 lata XD Rynek będzie wyglądał trochę inaczej w kolejnych latach, bo dużo młodych dostanie te kwadraty od rodziców zamiast wchodzić w kredyty. Rodzice zdjęli już sporo popytu z przyszłości.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: No mają, spora część tych rodziców przez te 20 lat spłaca mieszkania w których mieszkają i wychowują dzieci. Jak ktoś nie ma dobrego zawodu freelancerskiego to nie ma szansy kupić dziecku mieszkania. Do tego dochodzi procent składany od tych 2-3 tys. PLN których dziecko nie będzie musiało płacić za wynajem. Efekt jest taki że młody człowiek z mieszkaniem znacznie częściej prowadzi lekkie i przyjemne życie studenckie niż jego wynajmujący
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Bo jedyne co potrafią dzisiaj młodzi ludzie to narzekać, że ktoś, gdzieś, kiedyś miał lepiej. To, że mało zarabiam to przecież nie moja wina tylko społeczeństwa, polityków, wyzyskiwaczy, januszy, wszystkich tyko nie moja. To, że niczego nie mam to wina wszystkich tylko nie moja. To, że nie mam niczego TU I TERAZ to jest wina całego wszechświata a przecież Ci ludzie z serialów to są na studiach i mieszkają
  • Odpowiedz