Aktywne Wpisy

DrN_25 +151
Mireczki pijcie że mną kompot. W końcu podjąłem rękawice budowy domu własnymi siłami. Działka jest, ogrodzenie tymczasowe właśnie zrobione, wymieniłem grunt pod płytę fundamentowa. Może nawet stworze tag do relacji i pełnego sprawozdania z budowy 😅
#budowadomu #budujzwykopem #chwalesie #domparterowy
#budowadomu #budujzwykopem #chwalesie #domparterowy
źródło: 1000028035
Pobierz
rukh +10
źródło: temp_file6042004186199315948
Pobierz

Jako że we wszelakich symulatorach często lubiłem latać dronami, to też tak sobie pomyślałem, że chętnie nabyłbym takiego, ale już w prawdziwym świecie.
Kompletnie nie interesują mnie zabawki dla dzieci, którymi polatam tylko przez kilka minut w bliskiej odległości.
Zależy mi przede wszystkim na dłuższym i dalszym lataniu - i to głównie poza zasięgiem swojego wzroku.
Na pierwszy rzut oka DJI Mini 3 Pro RC wydaje się być ku temu atrakcyjną pozycją.
Jako że jeszcze nie miałem doświadczenia z prawdziwymi dronami i obowiązującymi w naszym kraju przepisami, to chciałbym się Was zapytać o rzecz kompletnie podstawową, która raczej przesądzi o moich dalszych decyzjach.
Czy jeżeli chciałbym latać takim dronem poza zasięgiem wzroku (dajmy 1-3km ode mnie) w małym mieście, gdzie na mapie nie widzę aby obowiązywały jakieś strefy, to mogę to robić bez posiadania jakiejkolwiek licencji?
Czy może jest to kategorycznie zabronione?
Z góry dzięki! :-)
#drony
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
Online za darmo zrobisz A1/A3 które dają ci duży wybór dronów ale w zasięgu wzroku no i zakaz latania nad zgromadzeniami np.