Aktywne Wpisy

Szatanski_werset +398
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
WlochMokry92 +12
Auto za 35tys. Złotych, a tu taka wiadomość od sprzedającej. Za taki hajs nikt nie kupi kota w worku, ale typiara za pewne szuka jelenia. Co myślicie? #motoryzacja
źródło: 1000004746
Pobierz

Wynajmuję mieszkanie z dzieciakami od ponad roku. Nie jest ono w idealnym stanie, dawno nie widziało generalki (może od nowości, jakieś
lata 80, wielka płyta), ale w momencie gdy je brałem wydawało się że stan jest akceptowalny. Od jakiegoś czasu jednak widać że instalacja elektryczna (amelinium) nie wydala - właściciel podłączył pod jedną linię lodówkę, kuchenkę, indukcję, zmywarkę, pralkę i czajnik. Z racji na stan tej instalacji staramy się nie używać tego w jednym momencie (chociaż wiadomo, że lodówki nie będę odłączał z sieci gdy np. gotuję...). Jednak mimo wszystko ponad 3 tygodnie temu, w jakimś miejscu w ścianie obwód został przerwany (spalony?) i w całym pomieszczeniu nie ma w ogóle prądu. Od tamtego momentu żyjemy na przedłużaczach. Przyszedł elektryk, który tylko spojrzał, zaproponował poprowadzenie nowego przewodu i poszedł sobie i od grubo ponad tygodnia go nie widać. Właściciel czeka i czeka, zamiast znaleźć po prostu kogoś innego... I tak sobie żyjemy miło, z kablami ciągnącymi się z jednego pomieszczenia do drugiego... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W innym momencie była też sytuacja, że gniazdko paliło się w momencie gdy jedno z urządzeń było na chodzie, ale wystarczyło tylko je wymienić i problem na jakiś czas znikł... Generalnie po tym wszystkim nie czuję się ani bezpiecznie (zwłaszcza z dzieciakami, kij wie czy kiedyś jeszcze coś się nie wydarzy z tą instalacją) ani wygodnie (lodówka na przedłużaczu (-‸ლ)). Chciałbym znaleźć inne mieszkanie, w sumie jak najszybciej i rozkminiam możliwości, żeby nie płacić za dwa mieszkania na raz. W tym mieszkaniu mam 3 miesięczne wypowiedzenie (czas określony, tak wychodzi z ustawy)+ oczywiście kaucję. Czytałem o możliwości zerwania umowy ze skutkiem natychmiastowym jeśli przedmiot najmu posiada wadę, która uniemożliwia z jego korzystania. Czy ta sytuacja jest wystarczająca, żeby użyć tego przepisu? Jeśli tak to rozumiem, że normalnie kaucja + niewykorzystana część czyszu do mnie wracają? Z góry dzięki za pomoc!
#mieszkanie #dom #wynajem #elektryka #kiciochpyta #pytanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim