mirko_anonim
✨ Obserwuj #mirkoanonim
Po jakim czasie od uzyskania statusu bezrobotnego dzwonią żeby przyjechać na rozmowę w sprawie stażu/pracy? Chodzi obecnie o ubezpieczenie tylko #pup #neet #urzadpracy

─────────────────────

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

1
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
Hissis
@mirko_anonim: kiedyś jak ja jeszcze z tego korzystałem to normalnie od razu wizytę ustalali
z fartem
1
mirko_anonim
Anonim (nie OP): @Hissis: @SZESCIOPAK_HARNASIA Będę stacjonarnie dopiero zapis robił
Potrzebuję na ~2 miesiące tylko tego ubezpieczenia

─────────────────────
· Zaakceptował: Nighthuntero
1
S.....A
@mirko_anonim: nie dzwonia tylko dostajesz termin kiedy masz sie stawic, jak sie rejestrowalem przez internet to bylo kiedys 2 miesiace
0
programista15cm
Zapier dalaj do kopalni
0
neet_to_nadzieja
neet_to_nadzieja
@mirko_anonim: dziś dostałem decyzję o przyznaniu zasiłku dla bezrobotnych i zobowiązanie do stawiennictwa. Mam stawić się między 13 października a 10 listopada w urzędzie pracy.
0
Hissis
@mirko_anonim: stacjonarnie to możesz sobie też na rowerku pojeździć, albo możesz normalnie, bo to widzisz sam jak to mordko jest, można tak, i można tak, różnie, masz wybór
z fartem
0
mirko_anonim
Anonim (nie OP): @cus_ widzę, ze się znasz. Ogólnie potrzebuje tego statusu a szczególnie ubezpieczenia tylko na około 2 miesiące. Myślisz, ze znajda mi coś do tego czasu? I czy mówic na pierwszym spotkaniu o co chodzi? W przyszłym tygodniu planuje jechać się zapisać.

─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo ·
0
mexi
mexi
@mirko_anonim pani doktor? Jak powiesz o co chodzi to ci dadzą maksymalnie długi termin na kolejna wizytę
0
cus_
@mirko_anonim Ciężko stwierdzić, zależy czy jesteś z dużego czy małego miasta. Choć tak naprawdę te pierwsze spotkanie jest zazwyczaj raczej w formie "wywiadu". Jak potrzebujesz ubezpieczenie na 2 miechy to musisz utrzymać status rejestracji przez miesiąc, później nawet jak cię wykreślą za odmowę oferty to i tak ubezpieczenie masz ważne jeszcze 30 dni od dnia wykreślenia z UP.
Ps. A że jesteś tylko po ubezpieczenie to lepiej nie mów, bo tylko
0
mirko_anonim
Anonim (nie OP): @cus_ a po tym pierwszym wywiadzie jak już będę musiał się stawić to najlepiej wypisać się przed wizytą i po 30 dniach znowu się zapisać? Bo rozumiem że na tym kolejnym spotkaniu po wywiadzie coś mogą mi wcisnąć

─────────────────────
·
0
cus_
@mirko_anonim Nie sądzę abyś tak szybko dostal kolejny termin, żeby zaliczyć dwie wizyty w dwa miesiące. Ale gdyby tak się stało to możesz tak zrobić, wykreślić się przed wizytą na wniosek i tyle.
0