Aktywne Wpisy

SystemHalted2_0 +446
To, co jest dla mnie najbardziej szalone w tym wszystkim, to że jeśli GTA 6 faktycznie wyjdzie w listopadzie, to przy założeniu podobnego cyklu produkcyjnego następna część, GTA 7, mogłaby pojawić się dopiero gdzieś około 2040 roku.
I nagle to wszystko zaczyna brzmieć jak zamknięty rozdział.
Pamiętam pierwsze odpalenie GTA 3, jeszcze ten dziwny, trochę surowy Liberty City, gdzie wszystko robiło wrażenie samego faktu, że można tak po prostu biegać po mieście. Potem mały
I nagle to wszystko zaczyna brzmieć jak zamknięty rozdział.
Pamiętam pierwsze odpalenie GTA 3, jeszcze ten dziwny, trochę surowy Liberty City, gdzie wszystko robiło wrażenie samego faktu, że można tak po prostu biegać po mieście. Potem mały
źródło: image
Pobierz
Kampinos +34
#samochody #motoryzacja
Czaicie, że nowe audi fabrycznie mają świecące logo z tyłu? xD Neony na spodzie są w opcji? Już pomijam fakt, że ta nowy stylistyka tylnych świateł jest obrzydliwa.
Czaicie, że nowe audi fabrycznie mają świecące logo z tyłu? xD Neony na spodzie są w opcji? Już pomijam fakt, że ta nowy stylistyka tylnych świateł jest obrzydliwa.
źródło: 000LIHFNNDWJWWXW-C461_webp
Pobierz

#nieruchomosci #rpp #inflacja #samochody
Mam dwa plany związane z obecną sytuacją monetarną w naszym kraju.
1. Jeśli rpp podbije stopy to kupuję kolejne mieszkanie na wynajem. Team 150k+ rocznie na czysto here, po odliczeniu kredytów, czynszów i podatków.
2. Jeśli rpp utrzyma, lub obniży stopy to kupuję nowe 911 992.2 (kwestia czy GTS czy zwykła carrera).
Plan do wykonania za rok. Plusujących zawołam do tego anonima, ustawiam przypominajkę i będę wołać, która opcja oraz czy się udało. Trzymajcie kciuki!
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Posiadam jakieś tam akcje, ale są to małe kwoty. Nie ufam rynkom, które na podstawie jednego ESPI potrafią bujać 10-15% dziennie. Tam gdzie gruby steruje rynkiem, ja nie mam podjazdu, a dawcą kapitału nie potrzebuję być, od tego są inni ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja inwestuję w nieruchomości, bo są dużo bardziej stabilne, mniejsze ryzyko straty, ale też mniejsza stopa zwrotu.
Wołam @affairz i @mickpl żeby podkreślić że z takim mindsetem ludzi na żadne spadki szans nie ma xD
@mirko_anonim: gratki też planuje kolejny zakup, trzeba korzystać póki ceny się jeszcze trzymają przy tych 16-17k/m2
@perfumowyswir: A ktoś tu mówi o polskich w ogóle? Bananowa to nie jest giełda xD
Ja osobiście wolę UK i spółki z Europy zachodniej bez Szwajcarii bo nie dowalaja podatku u źródła, Amerykanie i Szwajcarzy myślą że jako hegemon finansowy mogą kasować wszystkich na podatku od dywidend i trzeba się podwójnie rozliczać z W8-BEN.
Tak carrery są doładowane. W nowym modelu 992.2 dostępne na początku mają być wersje S i/lub GTS które mają być hybrydami z nowymi większymi silnikami. Natomiast bazowa ma być bez hybrydy z obecnym silnikiem. Ale to trzeba czekać na premierę.
Jedyny pakiet to sport chrono, bo masz przełącznik trybów jazdy, masz sport+, ogólnie taki must
Jakby mi tyle zostawało ze wszystkiego to bym nawet pod 911 nie podchodził. 150k to mniej więcej roczny koszt leasingów, serwisu i ubezpieczenia za 911 z wpłatą 200k i niskim
W ciągu roku zostawało mi tak mniej więcej:
2021 = 106k
2022
─────────────────────
· Zaakceptował: razzor91
Całuję, @kiedysbedetuczerwonka
─────────────────────
· Zaakceptował: RamtamtamSi