Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
jestem chyba jakiś dziwny, bo ciągle dostaję oferty pracy w których stawka jest 2x większa niż obecna, ale i tak je odrzucam

krótko o mnie: dba z przeszło 7 letnim stażem, średnie miasto, 6.5k brutto, zarządzam łącznie jakimiś 200 serwerami

robota jest spoko, ciągle coś się dzieje i dzięki temu też dużo się uczę, jednak czasami wewnętrzne boli mnie kiedy widzę oferty po 15k+.... jest to dla mnie abstrakcja

wiadomo chciałbym zarabiać więcej, ale już trochę się tutaj zasiedziałem i sama myśl o tym, że wszystko musiałbym porzucić i zacząć gdzieś "od zera" mnie przeraża ;/
ciężko opuścić strefę komfortu nawet pomimo tego, że gdzie indziej ciągle oferują mi 2x więcej....

mieliście też kiedyś tak?
#pracait

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Praca to praca...masz zarabiać, ja bym się nie zastanawiał nad zmianą x2. Przecież za miesiąc już będzie luźniej niż na samym początku. Nikt Cię na głęboką wodę nie rzuci.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: każdy tak ma, znaczy no nie każdy, ale większość na pewno jeśli utrzymują coś przez długi czas
ale zwykle kończy się tak, że myślisz, że nic nie wiesz, a okazuje się, że jednak coś tam wiesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Pracodawca nie będzie miał takich problemów jak znajdzie kogoś na Twoje miejsce za mniej kasy albo jakiś pociotek będzie szukał roboty ;) Zwolnią Cię i tyle
  • Odpowiedz
@mirko_anonim chcesz robic za nierynkowa stawke to Twoja sprawa, ja bym zmieniał bo bez zmian nie ma rozwoju w tej branży, wiadomo ze sama zmiana jest męcząca ale za pare miesięcy będziesz siedział na dużej kasie i śmiał się ze tyle czekałeś na zmianę
  • Odpowiedz
bo ciągle dostaję oferty pracy w których stawka jest 2x większa niż obecna

@mirko_anonim: Jak obecnie 15k to dla Ciebie marzenie i jest to 2x więcej niż zarabiasz (brutto), to robisz prawie za minimalną....
  • Odpowiedz
wiadomo chciałbym zarabiać więcej, ale już trochę się tutaj zasiedziałem i sama myśl o tym, że wszystko musiałbym porzucić i zacząć gdzieś "od zera" mnie przeraża ;/

@mirko_anonim: mieliśmy w it temat impostor syndrome jest dość popularny

Ale, mirek.. 7 lat, 200 serwerów, 6.5k brutto brzmi absurdalnie.. 6.5k brutto tester manualny na start potrafi dostac - bez doswiadczenia i wysztalcenia.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim To jest Twoje życie i sam je musisz przecy tak żeby czegoś nie żałował.

Może żeby sprawdzić czy ten sentyment nie działa w jedną strone jedynie przy kawie wspomnij że myślisz o zmianie dostałeś taka ofertę.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Ja jestem programista, mam kilka lat doswiadczenia, tez nie zarabialem kokosow takich jak slysze ze niektorzy zarabiaja. Dodatkowo od 2 miesiecy szukam pracy bo projekt sie skonczyl i ciezko teraz cokolwiek znalezc. Jesli jakas oferta by sie pojawila to bym korzystal. Moze tez sie zasiedzialem. Moze jestem jakims sredniakiem. Tez nie wiem jak w takich sytuacjach postepowac.

• Odpowiedz