Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Od 2 stycznia tego roku jestem na jdg, na ryczałcie 12%, żona od wielu lat na UoP. Przychody to 35k+vat, a żona jakieś 6k brutto.
Jakie banki akceptują wnioski o BK2% z taką konfiguracją?
#kredythipoteczny #bk2

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jakie banki akceptują wnioski o BK2% z taką konfiguracją?

@mirko_anonim: To zależy. Minimalny okres prowadzenia działalności jaki jest obecnie wymagany w części banków to co najmniej 24 miesiące. Coraz więcej banków akceptuje 12 miesięcy. W wybranych przypadkach, na przykład gdy działalność gospodarcza jest kontynuacją umowy o pracę, a nawet pracą w tej samej branży istnieje możliwość skrócenia wymaganego okresu prowadzenia działalności. Minimalny okres prowadzenia DG w takich przypadkach to 6
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Musisz pytać w bankach, bo niektóre nie dają kredytów na ryczałcie, ale może wzięliby pod uwagę, ponieważ jesteś w pakiecie z żoną, która ma uop. Każdy bank może mieć swoje zasady, więc najlepiej podzwonić i dopytać.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: mam taki sam case jak ty. Pekao SA odrzuciło nas bezwarunkowo. PKO zaakceptował pod warunkiem że obecną umowa b2b jest na minimum rok (albo dwa) do przodu. Alior zaakceptował na podstawie przedstawienia pitow z 2 ost. lat że dochody były od tego samego kontrahenta. Jednak ostatnio usłyszałem że Alior pod koniec września znowu zmienił zasady.
  • Odpowiedz
@Emkacf: każdy z uczestniczących w BK2% na tą chwilę daje kredyty ryczałtowcom. Problemem jest krótka umowa poniżej roku czasu. Z tego powodu może pójść automatyczna odmowa. Polecam skorzystanie z dobrego pośrednika, który to ogarnie. Samemu duże ryzyko odrzucenia na starcie.
  • Odpowiedz