✨️ Obserwuj #mirkoanonim Czy jest szansa na załapanie się na wakacje kredytowe, kiedy kwota kredytu jest poniżej 400k, ale kredyt był zaciągnięty na kwotę 500k? Informację z gov.pl mówią o kredycie do 400k...
Z innej beczki, jak liczony jest dochód przy ryczałcie 12%? ( ͡°͜ʖ͡°)
@mirko_anonim: jesli pytasz czy sie zalapiesz na wakacje dopiero teraz, to prawdopodobnie cie ten program nie dotyczy. Tylko osoby, ktore zaciagnely kredyt przed lipcem 2022 moga z tego korzystac.
@marcpol niestety nie opublikowali nawet projektu ustawy... Ja jestem w związku nieformalnym i mamy wspólny kredyt i myślimy jak to będzie liczone, czy mamy nasze zarobki i ratę sumować i wyciągać średnia? Co w sytuacji gdy licząc osobno nasze zarobki i po połowie raty jednej osobie przekracza połowę zarobków a drugiej nie? Strasznie mało szczegółów mamy.
A jeszcze takie przemyślenia - ludzie są przeciwni elektrykom, nikt nas nie zmusi itd... a co w takiej sytuacji jak nagle ceny jebna na 9-10zl ... To zaraz się ludzie przeproszą z elektrykami... Dla jasności sam mam 3 diesle pod domem. :)
Czy jest szansa na załapanie się na wakacje kredytowe, kiedy kwota kredytu jest poniżej 400k, ale kredyt był zaciągnięty na kwotę 500k? Informację z gov.pl mówią o kredycie do 400k...
Z innej beczki, jak liczony jest dochód przy ryczałcie 12%? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#kredythipoteczny #wakacjekredytowe
#nieruchomosci
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Korzystałem już z wakacji w 2022 i 2023. Chętnie skorzystałbym ponownie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pytam o dochód na JDG, bo zastanawiam się jak będą liczyć dochód
@mirko_anonim: Jeszcze zdecydowanie za wcześnie na pytania o techniczne szczegóły wakacji kredytowych 2024.