Aktywne Wpisy

maybe +199
Mirki, "fachowcy" kładli mi listwy przypodłogowe. Generalnie wyszło super, no ale - narożniki - zdjęcia w komentarzach. Mówili, że się nie dało tego materiału równo ściąć na 45 stopni i żebym sobie zamówił zaślepki, bo tak będzie lepiej wyglądać. Sęk w tym, że producent nie oferuje do tego konkretnego modelu zaślepek. Jakieś pomysły, jak to zamaskować? Kleili Mamutem, więc raczej nie oderwę. Myślałem wypełnić luki Mamutkiem, wygładzić go jak wyschnie i nakleić
źródło: IMG_4496
PobierzCzy są jakieś fastfoody w Krakowie, które są czymś innym niż frytki, zapiekanka, kebab, pizza, kiełbaska z nyski i jest to coś z prostych składników bez masy chemikaliów - jak najmniej przetworzone. Coś co można zjeść na ulicy czyli też nie stołówka.
#krakow #jedzenie #kebab #pytaniedoeksperta
#pytanie
#krakow #jedzenie #kebab #pytaniedoeksperta
#pytanie

Tldr; bolą mnie zęby (chyba) ale są zdrowe i nie wiem co robić...
Mialem swoje pierwsze leczenie kanałowe 2 miesiące temu , niestety dużo poszło nie tak i finalnie doszło do ekstrakcji (górnej szóstki).
Problem mam taki że odczuwam teraz bóle po drugiej stronie szczęki - nie caly czas, ale to wraca. Mam wrażenie że bolą mnie zęby, ale nie umiem zlokalizować który. Byłem na przeglądzie oraz miałem robione RTG - wszystko jest teoretycznie ok, ale... no właśnie boli mnie na różne sposoby, czasami góra, czasami dół. Okolice stawu skroniowo-żuchwowego potrafią zaboleć jak mocniej przycisne, czasami przy nagryzaniu czuję jakieś lekkie bóle w okolicy górnej 5-7, ale nie potrafie zlokalizować konkretnego zęba.
Czy to może być od stresu? Nie ukrwyam, że po ostatnich przygodach się tym bardzo stresuje (pewnie stąd bóle stawu), ale możliwe że aż tak to oddziałuje? Czy ja powinienem isć do psychiatry zamiast dentysty? Nie chcę iść znowu do dentysty (nawet innego) i usłyszeć że wszystko jest ok skoro boli i myślę o tym przez lwią część dnia. #dentysta #stomatologia #psychiatra
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Poczytaj sobie też o technikach relaksacyjnych przed snem, bo stres nasila problemy z zaciskaniem zębów przez sen.
@SkrytyZolw na noc noszę plastikowy retainer po aparacie, możliwe że to przez to się tak dzieje? Jednak rano zazwyczaj tego nie czuje za specjalnie. Zawsze gorzej jest wieczorem i w momentach gdy o tym najwięcej myślę i dotykam ten staw/zęby. Dzięki za radę spróbuje znaleźć jakiegoś
To tu podstawą leczenia jest samokontrola, musisz myśleć o tym żeby się nie spinać. Ale i tak poszukaj specjalistów do przebadania :) Na Śląsku czy Pomorzu mogę kogoś polecić. W Warszawie i Krakowie też.
A na dolnym śląsku (Wrocław) kogoś masz? czy szukać w necie?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
No niestety, będziesz się musiał trochę napracować. Są appki, które pomagają w takiej kontroli.