Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy partner każdej dziewczyny, która ma same pozytywy, np. ciekawy kreatywny zawód - projektantka, pisarka, copywriterka, artystka, architektka itp., jeszcze super wyglądającej, to zawsze programista? Bo rozgladając się po towarzystwie mam takie wrażenie.

#zwiazki #tinder #rozowepaski #niebieskiepaski #programista15k

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

Czy programiści są w związkach z top tier dziewczyn?

• Tak 32.5% (51)
  • Nie 67.5% (106)

Oddanych głosów: 157

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ze wiekszosc to piwniczaki i maja swoje grazynki ktore sie nawinely przypadkiem albo nikogo nie maja

@mirko_anonim: tak było, ale kiedyś. Nawet na studiach 20 lat temu (infa na polibudzie) zdecydowana większość miała dziewczyny.
  • Odpowiedz
Czy partner każdej dziewczyny, która ma same pozytywy, np. ciekawy kreatywny zawód - projektantka, pisarka, copywriterka, artystka, architektka itp., jeszcze super wyglądającej, to zawsze programista? Bo rozgladając się po towarzystwie mam takie wrażenie.

@mirko_anonim: low quality bait, wiadomo że dla lasek programiasta === nudziarz i to że ma te 15k czy 20k nic nie zmieni

to jest jakiś totalny mit normicki, że jak dojdziesz do pieniędzy 4x średnia krajowa to
  • Odpowiedz
Jednak wbrew temu co się mówi na wykopie, większość programistów ma partnerki.

@Pharos: Nie wiem czy większość ale większość tych, których znam i mają partnerkę ma ją od liceum/okresu studiów kiedy programistami jeszcze nie byli. Programistów, którzy mogą zmieniać dziewczyny poznałem max kilku, większość po rozstaniu ma przerwę 1-2 lata od związków bo zwczyajnie nic nie mogą ogarnąć.
  • Odpowiedz
to jest jakiś totalny mit normicki, że jak dojdziesz do pieniędzy 4x średnia krajowa to nagle wszystkie panny twoje - totalnie tak nie jest, taki $ zapewnia życie ponad wegetacją, ale jest totalnie daleko od życia jak na insta, a to oglądają i oczekują współczesne kobiety

@Dietetyq: W punkt. Nawet jak zarabiasz te 20k na rękę to nadal jesteś robolem na etacie i nie możesz prowadzić instagramowego trybu życia bo
  • Odpowiedz
@Dietetyq: nie jest istotne jaki masz zawód tylko jak wyglądasz
kobiety wolą przystojniaka co pracuje na magazynie niż brzydkiego programistę i tyle w temacie
a że większość programistow no nie jest chadami więc ciężko upiec dwie pieczenie na jednym ogniu
  • Odpowiedz
W punkt. Nawet jak zarabiasz te 20k na rękę to nadal jesteś robolem na etacie

@CloudSpanner: to jest 5k euro, czyli tyle co pracownik fizyczny w Niemczech - u nas to są ładne pieniądze, ale nie kupisz za to apartamentu 100 m w wielkim mieście, auta premium + wakacji z laską na wyspach 3 razy do roku, a tego by chciały małolaty

nie jest istotne jaki masz zawód tylko jak wyglądasz

kobiety wolą
  • Odpowiedz
Tylko ten normik daje czasem rady "morda jak ja bym miał Twoje siano to bym rwał panny że by się kurzyło" a nie widzi tego, że by trzeba duuużo popracować nad wyglądem i social skillem żeby go przebić :)

@Dietetyq: Zgadzam się i chciałbym zaznaczyć jeszcze, że wraz z wiekiem jest coraz trudniej poznawać nowych ludzi, więc rozwijanie social skilla i social circle zapędza Cię w błędne koło w którym
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ciekawe bo ja z najlepsza reakcja jaką się spotkalem na wspomnienie o swojej pracy w IT to było wzruszenie ramionami, reakcja neutralna. Nigdy pozytywna, za to negatywne już się zdarzały i to nie od żadnych Karyn tylko w teorii tych normalnych, wartościowych myszek ;)
  • Odpowiedz
@Eugeniusz_Zua: ja się spotkałem z taką reakcją że jak laska była mną zainteresowana to to co robię było dla niej ciekawe, interesujące, a jak nie no to neutralnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Raczej mało kto ma laskę "top tier" jeśli mowa o wyglądzie, bez względu na zawód, tych lasek jest mało zgodnie z rozkładem normalnym. Wg mojej opinii laski programistow15k nie różnia sie jakos szczególnie od lasek ludzi z innych zawodów atrakcyjnością wizualną. Są osoby które mają troche ładniejsze i trochę brzydsze, decydują osobnicze cechy, wspominane wcześniej dynamina, wzrost, twarz. Natomiast wśród programistów jest jakiś procent osób które są totalnymi nieudacznikami
  • Odpowiedz