Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#nieruchomosci #finanse #ekonomia #inflacja

Moim zdaniem PiS powinien robić na złość nowym rządzącym, którzy chcieli walczyć z inflacją wysokimi stopami. Teraz z powodu spadku inflacji powinni ulżyć kredyciarzom i leasingobiorcom, kosztem inflacji. Wydaje mi się to sprawiedliwym posunięciem. Będzie można grillować temat, że inflacja rośnie za PO, a PiS dzielnie walczył.

Podnoszenie stóp jest bez sensu, kryzys i jakieś zwolnienie mariuszy pracujących jako analitycy za 12k brutto w korpo nikogo nie interesuje. Te tematy nikogo nie będą interesowały, winę zrzuci się na firmy, że zwalniają, a inflację można zrzucić na PO. Gdyby zależało na zwalczaniu inflacji to Orlen utrzymałby nadal niskie ceny paliw.

Mam nadzieję, że mam rację i inflacja znowu wybije, a raty leasingowe i kredytów spadną.

Pieniądze to tylko środek płatniczy do nabycia dobra i trzeba je wydawać, a nie kisić 0,5mln na lokacie 10,5%. Pieniądz musi pracować, od tego jest. Robienie sobie dobra spekulacyjnego, że pieniądz przyniesie w długim czasie wartość jest typowe dla krajów niskorozwiniętych, nieopartych na kredycie. Patrz cała Afryka.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@mirko_anonim xDDD jaki by mieli w tym interes by robic dobrze zakredytowanym? We władzy chodzi wyłącznie o pieniądze i stołki a zeby sobie w tym pomóc to prędzej będą pompować stopy by w-----ć tych wszystkich kredyciarzy bo wine za to beda wszyscy zwalać na nowy rzad tuska
  • Odpowiedz