Aktywne Wpisy

pogop +4
Jak bardzo zlym pomysłem jest zakup kontenera mieszkalnego z Chin? XD
Potrzebuję na szybkości gotowego domku letniskowego. Podobne oferty są też w Polsce, ale około 4x drożej. Pytanie tylko, czy taka transakcja z chińczykami nie jest ciut zbyt ryzykowna?
#pytanie #chiny #aliexpress #alibaba #budownictwo #dom #pieniadze
Potrzebuję na szybkości gotowego domku letniskowego. Podobne oferty są też w Polsce, ale około 4x drożej. Pytanie tylko, czy taka transakcja z chińczykami nie jest ciut zbyt ryzykowna?
#pytanie #chiny #aliexpress #alibaba #budownictwo #dom #pieniadze
źródło: Screenshot_20260326_233557_Alibabacom
Pobierz
lskx +45
#lewandowski #mecz #reprezwentacja #lewandowska
Ktoś ma jedno, doslownie JEDNO zdjęcie gdzie Anna karateka patrzy na Roberta w ten sposób? xD
Ktoś ma jedno, doslownie JEDNO zdjęcie gdzie Anna karateka patrzy na Roberta w ten sposób? xD
źródło: obraz
Pobierz

Chce wziąć #bezpiecznykredyt, ale znalazłem z żoną dwa domy z rynku wtórnego za ~900 tys.
Jakie sztuczki można zastosować, żeby te 100 tys. zł dorzucić poza samym zakupem nieruchomości, żeby nikt nie miał do tego żadnych pretensji.
Problemem nawet jest ewentualne wpisanie "wyposażenia", bo w jednym z tych domów nie zostaje wyposażenie poza kuchnią.
Mamy odłożone ponad 300 tys., więc stać nas na to żeby dorzucić do tego domu, ale nie wiemy, czy to w ogóle możliwe bez utraty dopłat, a tego byśmy nie chcieli.
#pytanie #pytaniedoeksperta #nieruchomosci #kredyt #pieniadze
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@Niedogonisz: Ja też ale nie zmienia to faktu, że w życiu bym nie dał komuś 100k na pysk.
Im większa kasa, tym bardziej kusi. Dogadywanie się o taka kwotę w odniesieniu do czegoś, co nie będzie wykonane to proszenie się o kłopoty.
To jest właśnie dogadywanie się na mordę "coś wpiszemy ale ty nie musisz tego zrobić". Jedna rzecz to np. wydzielenie i sprzedaż np. miejsca postojowego za 100k, a co innego wymyślone usługi.