mirko_anonim
✨ Obserwuj #mirkoanonim
Macie jakieś pomysły jak negocjować stawkę przy przy zmianie formy zatrudnienia u pracodawcy gdy on prawie na pewno wie, że nie mam lepszych ofert, mam słabsze kwalifikacje niż część pozostałej kadry, wykonuję swoje obowiązki na ok. poziomie, ale nic specjalnego?
#korposwiat #pracbaza #zarobki

─────────────────────

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

0
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
K.....a
@mirko_anonim: Żeby negocjowac:
1. Musisz mieć argumenty.
2. Musisz być w stanie powiedzieć "no to się zwalniam".

Bez tych dwóch rzeczy nie ma negocjacji.
7
CXLV
@mirko_anonim: na litość xD
3
xede
xede
@mirko_anonim: co to zmiana formy zatrudnienia?
0
DrGreen_2
DrGreen_2
@mirko_anonim: w takim wypadku to możesz jednie prosić i błagać ale raczej nie negocjować
0
mirko_anonim
mirko_anonim Autor
  • adult
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
0
K.....a
mogę się zwolnić i znaleźć podobną pracę za podobną stawkę, ale tutaj już mam wszystko pod siebie ustawione

@mirko_anonim: Dlatego nie masz wejsc do szefa i powiedzieć "szefie, dawaj podwyzke bo sie zwalniam". Tylko masz powiedzieć "szefie chce podwyzke, bo z tym sie wyrabiam a to robie szybciej niz robilem, wiec pakuje wicej paczek/spawam wiecej blach itd.". Dopiero jak ci powie, ze chyba cie posralo, ze jestes nienormalny, ze mozesz
0
mirko_anonim
✨ Autor wpisu (OP): @KawaRozpuszczalna: jestem na wypowiedzeniu UoP, okres wypowiedzenia 3 miesiące. Sprawa dotyczy przejścia na B2B i dogrania stawki.

─────────────────────
· Zaakceptował: RamtamtamSi
0
xede
xede
@mirko_anonim: pamietaj ze nie mozesz dostac uop tyle co b2b netto tylko wiecej to po 1
po drugie przejscie w ramach tej samej firmy z uop na b2b ma pewne konsekwencje podatkowe, nie bedziesz mogl chyba skorzystac z ryczaltu, ale dowiedz sie bo nie pamietam, chyba ze idziesz pod inna firme i dla szefa robisz tego samego to inna sprawa
0
fasola_i_groch
fasola_i_groch
@mirko_anonim: jaka różnica między UOP netto a b2b netto?
0
mirko_anonim
Anonim (nie OP): @xede: tak, to wiem.
@fasola_i_groch wg kalkulatora na liniówce ok. 40k rocznie bez ulg przy tej niższej stawce licząc miesiąc urlopu i wszystkie składniki płacowe na UoP.

─────────────────────
· Zaakceptował: razzor91
0
mirko_anonim
✨ Autor wpisu (OP): @xede @CXLV: @KawaRozpuszczalna @DrGreen_2 rozmowa na luzie, szef rzucił na sztywno średnią stawkę na tym stanowisku w "naszym" kołchozie, take it or leave it, pokryłem uszy po sobie i zaakceptowałem, na sprzedawcę czy negocjatora umów bym się nie nadawał...

─────────────────────
· Akcje:
0