Aktywne Wpisy

Naczelna_Hedonistka +143
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

josedra52 +81
Zima jest, ludziom głupie pomysły przychodzą do głowy więc warto przypomnieć.
19 stycznia, w ramach prawosławnych obchodów święta Objawienia Pańskiego, Anna Uskova chciała obmyć się w rzece. Towarzyszyli jej mąż oraz dwójka dzieci, a także przyjaciel rodziny. Na przerażającym nagraniu, jakie obiegło internet, widać moment, gdy kobieta ubrana w strój kąpielowy wykonuje znak krzyża, po czym zatyka nos, wskakuje do lodowatej wody i ślad po niej ginie. W tle słychać rozdzierające krzyki

Szukam pracy jako Data Engineer w Azure, zwykły junior. Jestem po studiach, mam roczne doświadczenie w obszarze testów danych i w tym czasie robiłem też ETL i data pipeline w Data Factory i Synapse Analytics. Ogarniam dobrze Python i SQL, podstawy PySparka. Na rozmowach technicznych raczej dostaję feedback, że na juniora poziom wiedzy mam dobry. Dodatkowo dłubię jeszcze w machine learning.
Mimo to odzew jest praktycznie żaden, albo zwrotka "wybraliśmy kandydata z większym doświadczeniem". W formularzach z reguły podaję oczekiwane wynagrodzenie 8k brutto, ale to dla mnie drugorzędna kwestia. Jakaś podpowiedź gdzie najłatwiej się zaczepić? 8k brutto na miejscu odstrasza?
#pracait
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@ElMatadore Nie jestem przywiązany do jednej chmury, natomiast z innymi chmurami nie mam żadnego doświadczenia. Wiem jak się nazywają analogiczne główne usługi w AWS i tyle, na rozmowie technicznej bym poległ. Omijam oferty, które są stricte pod AWS lub GCP, a wysyłam na te z Azure
nie przejmuj sie i atakuj dalej, nawet dla doswiadczonych ludzi czasem sa problemy