Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: Albo ekipa DDD zanim się tam wprowadzisz (na pewno nie wnoś mebli i ubrań jak debil xD albo sam jedziesz mopem parowym każdą szczelinę raz w tygodniu przez 4-6 tygodni.

Do sedna, czy można to podciągnąć o wadę ukrytą mieszkania

Jak podpisałeś że bierzesz je bez zastrzeżeń to zostaje ci jedynie pozew cywilny na te kilka koła, a pozew cywilny opłaca się dopiero powyżej 20-30k, wcześniej masz 99% szans
  • Odpowiedz
@mirko_anonim współczuję, p--------e. Sam jak brałem mieszkanie z beki to też się bałem takich ukrytych wad jak właśnie robale, czy przeciekające sufity, które są tylko zamaskowane, itd. :/ powodzenia z rozwiązaniem sytuacji - była to wada ukryta, więc obowiązuje normalnie rękojmia 5-letnia, przy rynku wtórnym także. Także ciśnij sprawę z jakimś prawnikiem
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jakby "cena mieszkania robiła wrażenie" to by tam nie było robactwa, a ty nie szukalabys chałupniczych sposób na pozbycie się ich. No chyba ze w drugą stronę i po tym discouncie zapłaciłeś 50k za to gniazdo robactwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @ROCKNROLLLA: Ale ja nie szukam sposobu na pozbycie się pluskiew (to już ogarnięte), tylko pytam, czy można ugrać jakieś odszkodowanie. Co do ceny, jaka by nie była, w żadnym mieszkaniu nie powinny być pluskw, a jeśli są, powinno być to transparentne

· Akcje: Odpowiedz
  • Odpowiedz