Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim Prawie 4 dychy na karku, z różową ponad 10 lat, a o ślubie nawet nie myślimy. A dzieci to już wgl. W sumie nikt nie zwraca uwagi. Może w pracy jakieś stare dziady kiedyś tam przebąkiwali hehe a kiedy dostanę zaproszenie na ślub. Ale tak poza tym to nic. Znajomi w większości dzieciaci, ale kontakt trzymamy. Ale też imprezujemy z oskarkami których moglibyśmy być rodzicami xd
  • Odpowiedz
@Vadzior: Dzięki takim jak wy Europa zamienia się w śmietnik. Sorry, ale zdrowe dzieci wychowane przez inteligentnych rodziców są BARDZO potrzebne zarówno Polsce jak i Europie.

Nie chce zachowywać się jak nawiedzony prawak, ale po prostu irytują mnie takie wpisy, zwłaszcza po tym gdy czytam co się odwala zarówno u nas jak i ogólnie na kontynencie, a ludzie podchodzą do tego tak lekceważąco.
  • Odpowiedz
@kocimietka_BB nie pytam złośliwie, ale to Twoje prawdziwe poglądy czy wykop-mode? Masz sam 3+ dzieci czy może wyłączasz siebie (z różnych powodów) z tego obowiązku?

Sama jestem dzieckiem rodzica częściowo z takimi poglądami (który zrealizował je w praktyce) i tak jak mamy świetny kontakt, tak zawsze jak o tym pomyślę mam pewne obrzydzenie do świata.
  • Odpowiedz
@xentropia: Świat nie zawsze jest tylko dobrym i pozytywnym miejscem, i im szybciej się z tym pogodzimy, tym lepiej. Dla nas samych i dla naszego zdrowia psychicznego.

@Faraluch @Vadzior @SkyrFan2000 Nie krytykuję że ktoś obecnie nie ma dziecka z różnych przyczyn (praca, brak odpowiedniego partnera, choroba, brak pieniędzy i mieszkania) i nie jestem zwolennikiem sprowadzania dzieci gdy nie mam ku temu warunków.

Nie chcę też wtrącać
  • Odpowiedz
@kocimietka_BB: Czemu mamy dokładać się do natalistycznej piramidy finansowej? Na pewno motywacja uczestniczenia wojny, kulturowej rasowej etc. przez potencjalnych potomków nas nie zachęca. Wręcz przeciwnie. Pragniecie ciągłej walki i potem osoby, które się o to nie prosiły niestety ponoszą cenę. Mentalność typu "outbreed them" jest wyjątkowo z-----a.
  • Odpowiedz