✨️ Obserwuj #mirkoanonim ,, NIE STAĆ MNIE NA DZIECI TO ICH NIE ROBIĘ,, ,, Nie stać mnie na zakup mercedesa to go nie kupuję,, Nie wiem jak można porównywać dziecko do zakupu samochodu. Dziecko to jest dar od Boga, a nie rzecz którą można sobie kupić JAK MNIE BEDZIE NA NIĄ STAĆ! Macie żal do ludzi o to, że decydują się na dziecko nie mając odpowiednich warunków?? Prawda jest taka, że decydując się na dziecko zawsze musimy brać pod uwagę to, że nasza sytuacja życiowa, finansowa, rodzinna, zdrowotna w każdej chwili może ulec zmianie! Może się zmienić na lepszą lub na gorszą. Nie przewidzimy wszystkiego. A uważanie, że posiadanie dzieci jest tylko dla bogatych jest dla mnie żałosne. Bo samymi pieniędzmi się dziecka nie wychowa, dziecko potrzebuje miłości, uwagi rodziców, wsparcia, zrozumienia. A ktoś kto podąża ślepo za pieniądzmi, i na pierwszym miejscu jest kariera zawodowa nie zapewni tego dziecku, poza rzeczami materialnymi i opłaceniu opiekunki. A dziecko bardziej będzie szczęśliwe jak rodzic poświęci mu swój czas, a nie drogie ubrania i zabawki. I tak naprawdę dzieci z biedniejszych rodzin potrafią wyjść na ludzi, doceniać to co mają, potrafią sami do czegoś dążyć w życiu i nie oczekują, że rodzice im wszystko podadzą jak na tacy. Pomyślcie o swoich babciach, prababciach w jakich warunkach wychowywały dzieci, jakby miały takie płytkie myślenie jak Wy to dzisiaj nie byłoby Was na świecie. No ale one to są oczywiście super bohaterki bo dały radę bez socjalu. A dzisiaj Państwo pomaga rodzicom z zapewniu lepszej jakości życia. BO DZIECI SĄ PRZYSZŁOŚCIĄ NASZEGO NARODU #takaprawda #zwiazki
Prawda jest taka, że decydując się na dziecko zawsze musimy brać pod uwagę to, że nasza sytuacja życiowa, finansowa, rodzinna, zdrowotna w każdej chwili może ulec zmianie! Może się zmienić na lepszą lub na gorszą.
@mirko_anonim: tak, dlatego powinno się decydować na dziecko, gdy ma się już jakieś zabezpieczenie rodziny, a nie tylko bieżące dochody w wysokości pozwalającej na przeżycie
Prawda jest taka, że decydując się na dziecko zawsze musimy brać pod uwagę to, że nasza sytuacja życiowa, finansowa, rodzinna, zdrowotna w każdej chwili może ulec zmianie! Może się zmienić na lepszą lub na gorszą. Nie przewidzimy wszystkiego.
@mirko_anonim: Nigdy wszystkiego nie przewidzisz, ale jak masz słabo płatną pracę, brak perspektyw, partnerkę "mocno średnią" to sam przez swoją głupotę skazujesz swoje dziecko na cierpienie - bo nie ogarniasz na tyle,
,, NIE STAĆ MNIE NA DZIECI TO ICH NIE ROBIĘ,,
,, Nie stać mnie na zakup mercedesa to go nie kupuję,, Nie wiem jak można porównywać dziecko do zakupu samochodu. Dziecko to jest dar od Boga, a nie rzecz którą można sobie kupić JAK MNIE BEDZIE NA NIĄ STAĆ! Macie żal do ludzi o to, że decydują się na dziecko nie mając odpowiednich warunków?? Prawda jest taka, że decydując się na dziecko zawsze musimy brać pod uwagę to, że nasza sytuacja życiowa, finansowa, rodzinna, zdrowotna w każdej chwili może ulec zmianie! Może się zmienić na lepszą lub na gorszą. Nie przewidzimy wszystkiego. A uważanie, że posiadanie dzieci jest tylko dla bogatych jest dla mnie żałosne. Bo samymi pieniędzmi się dziecka nie wychowa, dziecko potrzebuje miłości, uwagi rodziców, wsparcia, zrozumienia. A ktoś kto podąża ślepo za pieniądzmi, i na pierwszym miejscu jest kariera zawodowa nie zapewni tego dziecku, poza rzeczami materialnymi i opłaceniu opiekunki. A dziecko bardziej będzie szczęśliwe jak rodzic poświęci mu swój czas, a nie drogie ubrania i zabawki. I tak naprawdę dzieci z biedniejszych rodzin potrafią wyjść na ludzi, doceniać to co mają, potrafią sami do czegoś dążyć w życiu i nie oczekują, że rodzice im wszystko podadzą jak na tacy. Pomyślcie o swoich babciach, prababciach w jakich warunkach wychowywały dzieci, jakby miały takie płytkie myślenie jak Wy to dzisiaj nie byłoby Was na świecie. No ale one to są oczywiście super bohaterki bo dały radę bez socjalu. A dzisiaj Państwo pomaga rodzicom z zapewniu lepszej jakości życia. BO DZIECI SĄ PRZYSZŁOŚCIĄ NASZEGO NARODU
#takaprawda #zwiazki
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: grap32
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: tak, dlatego powinno się decydować na dziecko, gdy ma się już jakieś zabezpieczenie rodziny, a nie tylko bieżące dochody w wysokości pozwalającej na przeżycie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
@mirko_anonim: katol detected, opinion rejected
@mirko_anonim: Nigdy wszystkiego nie przewidzisz, ale jak masz słabo płatną pracę, brak perspektyw, partnerkę "mocno średnią" to sam przez swoją głupotę skazujesz swoje dziecko na cierpienie - bo nie ogarniasz na tyle,