Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Co Mirki myślą o napędzie 105 2x12speed?
Bo w sumie kilka dni temu zamówiłem rower, dzisiaj odpaliłem jakieś opinie, komentarze i ludzie źle się o takim configu wypowiadają, że przerost formy nad treścią, że lepiej tiagra 2x10 albo dopłacić do ultegry 2x11, a to co ja wybrałem to jakaś nowość i z racji egzotyki serwisy mogą sobie nie radzić... ktos tu użytkuje taki setup (mechaniczne przerzutki ofc), proszę o własne retrospekcję.

#rower #szosa

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: grap32
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: 105 egzotyka ???? Dobry napęd, nie kombinuj. Im więcej przełożeń tym łatwiej trzymać kadencję, w 2023 roku 10 rzędów to już trochę słabo. Ultegry nie potrzebujesz jeśli się nie ścigasz a i na 105 można powalczyć bez problemu.
  • Odpowiedz
kaseta 105 11speed to koszt 200 zł, a 12 zębatek zaczyna się od 300 i za razem jest o wiele mniejszy wybór

@mirko_anonim: na ten moment 105 12s to faktycznie nowość. Za rok ta cena się ustabilizuje. Jak będziesz dbał o łańcuch, regularnie go wymieniał to kaseta nie jest problemem. Ale 12s w MTB jest od ponad 5 lat. Ilość przełożeń nie wpływa na stopień skomplikowania napędu. Potrzebny jest inny bębenek
  • Odpowiedz