Aktywne Wpisy

Czy wam czasami nie jest po prostu wstyd, że jako społeczność wypromowaliście tego człowieka, który – będąc podobno w stowarzyszeniu Mensa (2% najbardziej inteligentnej populacji świata) – pomylił się we wszystkim, o czym tylko się wypowiadał?
#nieruchomosci #mickpl #gielda
#nieruchomosci #mickpl #gielda
źródło: image
Pobierz
PanLodowegoOgrodu +840

Czym jest pozycja sportowa, a czym komfortowa w znaczeniu roweru szosowego, tzw. Endurance? Pytanie dotyczy marki Giant, ale to szczegół.
Na podstawie wymiaru przekroku, wzrostu i długości ramienia kreator podpowiada mi rozmiar ML dla jazdy sportowej oraz L dla komfortowej. Mam 185,5cm i 88 przekroku. Mój lokalny sklep mial tylko ten mniejszy rozmiar do przymierzenia modelu, który mnie interesuje. Siedząc na nim czułem się dziwnie, rower wydawał się taki kompaktowy, jakbym siedział na psie, albo ścigaczu. Generalnie pierwsze wrażenie było takie, że jest za małe, co z resztą potwierdził mi sprzedawca i dodał, że jeżeli nie zamierzam się ścigać to nie ma sensu brać tego rozmiaru. To prawda, ścigać z kimkolwiek się nie zamierzam (może za kilka lat jakieś ultra :p), tylko pokonywać dłuższe dystanse, podczas całodniowych tripów - co z resztą już robię na starym crossie.
No i teraz mam wątpliwości, bo jakieś Mirki pisalu, żeby brać rozmiar nawet mniejszy, a potem to korygować mostkiem, wysunieciem siodełka itp...
Co myślicie? To byłby mój pierwszy rower szosowy i nie chciałbym się sparzyć już na samym początku...
#rower #szosa #giant
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: grap32
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Imo jeśli w planach masz jeżdżenie bez sportowego zacięcia to bym sugerował się przejechać też tym większym rozmiarem może ci będzie bardziej pasować, to jaka
https://i.imgur.com/JWZGSeW.png
a rozmiar L wyszedł przy