Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Kupiłem nowy rower z gwarancją lifetime. W domu okazało się, że na karcie gwarancyjnej jest pieczątka sklepu, ale nie zostały wpisane tam takie szczegóły, jak nr ramy, data zakupu, model roweru itp.. Mam samodzielnie sobie to wypełnić, czy muszę znowu jechac do sklepu, aby to tam ogarnęli?

#rower #szosa

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: grap32
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Kupiłem nowy rower z gwarancją lifetime.

@mirko_anonim: nie fatyguj się, twoja gwarancja ma pewnie tyle wykluczeń i warunków, że jak zacznie ci się coś psuć to albo to będzie nie podlegało naprawie bo tyczy się to części eksploatacyjnych naturalnie ulegającymi zużyciu albo stwierdzą, że to uszkodzenie mechaniczne niepodlegające gwarancji lub uszkodzenie z winy użytkownika bo np. rower górski był tylko z nazwy a naprawdę to był rower miejski ( ͡
  • Odpowiedz
że jak zacznie ci się coś psuć to albo to będzie nie podlegało naprawie bo tyczy się to części eksploatacyjnych naturalnie ulegającymi zużyciu

@Catmmando: gwarancja "lifetime" to nie jest liftime użytkownika tylko właśnie tych części. Jeśli rama albo kola są zaprojektowane na 5 lat użytkowania to masz gwarancje właśnie na te piec lat i nie powinni odrzucić reklamacji ze względu na zużycie.
  • Odpowiedz