Wpis z mikrobloga

@Noniusz: W świecie, który Bóg pierwotnie stworzył dla ludzi, nie było cierpienia, nie było samotności, bólu, kłótni, chorób ani śmierci. Tylko miłość, radość i piękno. To człowiek w wolnej woli odrzucił Boga i wybrał grzech, a cierpienie które widzimy na świecie jest tego konsekwencją. Choć to niewygodna prawda, to gdyby ludzie żyli zgodnie z nakazami Boga, byliby szczęśliwi. Ciężko więc mówić, że to Bóg go skazał na cierpienie.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 3
✨️ Autor wpisu (OP): >W świecie, który Bóg pierwotnie stworzył dla ludzi, nie było cierpienia, nie było samotności, bólu, kłótni, chorób ani śmierci. Tylko miłość, radość i piękno. To człowiek w wolnej woli odrzucił Boga i wybrał grzech, a cierpienie które widzimy na świecie jest tego konsekwencją. Choć to niewygodna prawda, to gdyby ludzie żyli zgodnie z nakazami Boga, byliby szczęśliwi. Ciężko więc mówić, że to Bóg go skazał na cierpienie.
  • Odpowiedz
@ZachowamDlaSiebie

@Noniusz: W świecie, który Bóg pierwotnie stworzył dla ludzi, nie było cierpienia, nie było samotności, bólu, kłótni, chorób ani śmierci. Tylko miłość, radość i piękno. To człowiek w wolnej woli odrzucił Boga i wybrał grzech, a cierpienie które widzimy na świecie jest tego konsekwencją. Choć to niewygodna prawda, to gdyby ludzie żyli zgodnie z nakazami Boga, byliby szczęśliwi. Ciężko więc mówić, że to Bóg go skazał na cierpienie.
  • Odpowiedz
Idź głoś nowinę do hospicjum, ludzie umierający w ogromnych bólach wystarczy że wybiorą boga i będą szczęśliwi? Uważaj bo za takie pajacowanie pielęgniarki mogą cię skatować dosłownie.

@nieudany_niekochany: Akurat mam to doświadczenie. Spędziłam wiele czasu w hospicjum i napatrzyłam się na śmierć. I choć pewnie w to nie uwierzysz, to można umierać w bólu i jednocześnie być w duszy szczęśliwym.
  • Odpowiedz