Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Powiem Wam, że to była moja ostatnia #wykopaka w jakiej brałem udział. Niestety.
Od kilku lat biorę udział w zabawie, ale już mi się odechciało. Człowiek się stara, na głowie staje żeby paczka dla jego odbiorcy była jak dla najbliższej osoby (i sprawia mi to dużo radości oczywiście). Z wypiekami na twarzy oglądam pokapakę i autentycznie widzę radość u odbiorcy. Ale potem przychodzi kubeł zimnej wody. Po tym co otrzymuje się w zamian i po prostu widać, że ktoś wyliczył wszystko co do złotówki żeby tylko przeskoczyć próg. Strasznie to przykre. Do tego list sobie, a zawartość paczki sobie, ale "już mi się nie chciało drugi raz pisać listu" xD
I nie zrozumcie mnie źle, nie chodzi o to ile kto wyłożył pieniędzy na paczkę. Po prostu widać, że jest to zrobione po linii najmniejszego oporu, pozbieranie jakieś głupoty byle tylko jakoś zahaczyło o mój opis. Zawiodłem się po raz kolejny, więcej nie zamierzam.
Najbardziej jednak cieszy mnie, że ja sprostałem, że sprawiłem radość osobie obdarowywanej. Ale nie chcę już więcej przeżywać zawodu z powodu tego co otrzymuję i z jakim podejściem jest mi to przekazywane.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: albo masz pecha albo za duże wymagania podejrzewam że to drugie. Ja 3 razy brałem udział i 3 razy mega zadowolony z tego co dostałem. Wiadomo PS5 nie dostaniesz, liczy się zabawa.

Edit. Sama radość zrobienia komuś paczki stwarza innym dużo radości a nie to co otrzymają.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: w sumie, jak nie zamierzasz już brać udziału, to co Ci szkodzi, zrób pokapake i napisz co o niej myślisz, może rzeczywiście jest coś nie tak i organizatorzy sobie przemyślą udział Twojego nadawcy w następnych edycjach. Czy tam ewentualnie obmówią z nadawcą co odwalił i dadzą żółtą kartkę.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Niestety podejrzewam, że przez takie osoby jak Ty, moderacja wykopaki poszła w takie, a nie inne stanowisko, i już zwykłe zrobienie praktycznego prezentu z uśmiechem na twarzy nie wystarczy. Musi być ekstra x 2. Wyścig szczurów kto zrobi bardziej oczojebną pakę, kto zrobi bardziej cukierkowo-lukrową, i nie o ile % budżet zostanie przekroczony, a jaka wielokrotność budżetu przekroczona.

A mimo to, takich osób jak Ty się nie uda w
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ja jak widzę jakie piękne paczki potrafią zrobić wykopki, jakie przemyślane, kolorowe, zabawne i do tego pięknie zapakowane to nie biorę udziału bo najpierw wkurzyłbym siebie, potem odbiorcę a po drodze pewnie jeszcze kuriera xD
  • Odpowiedz