✨️ Obserwuj #mirkoanonim 15 grudnia złożyłem wniosek o #kredyt2procent. Do tej pory nie dostałem decyzji. Jak bardzo mam przechlapane biorąc pod uwagę dzisiejsze wydarzenia? Niby w komunikacie podali, że "Wszystkie wnioski złożone do końca 2023 r. zostaną rozpatrzone", ale jakoś mam złe przeczucia, bo rozpatrzyć to co innego niż udzielić... Operat zrobiony dzisiaj, pośrednik wysłał go do Velo i Santandera. W PKO jeszcze nie zrobili operatu. Jest tam niby także „Jednocześnie informujemy, że prawo do dopłat uzyskają kredytobiorcy, których wnioski złożone do 31 grudnia 2023 roku włącznie, zostaną prawidłowo zarejestrowane przez banki kredytujące w systemie ewidencji dopłat do końca dnia 7 stycznia 2024 r. Informację tę przekazaliśmy bankom kredytującym”, ale nie rozumiem co rozumieją poprzez prawidłowe zarejestrowanie w systemie ewidencji dopłat... Bardzo obawiam się, że zostanę na lodzie. Na 0% nawet nie liczę, bo jestem singlem zarabiającym trochę ponad średnią krajową, więc dla państwa jestem burżujem... #kredythipoteczny #nieruchomosci
Anonim (nie OP): > Niby w komunikacie podali, że "Wszystkie wnioski złożone do końca 2023 r. zostaną rozpatrzone", ale jakoś mam złe przeczucia, bo rozpatrzyć to co innego niż udzielić... Udzielenie kredytu to indywidualna decyzja banku. Zatem złożenie wniosku nigdy nie gwarantuje uzyskania kredytu.
ale nie rozumiem co rozumieją poprzez prawidłowe zarejestrowanie w systemie ewidencji dopłat...
To, że system ewidencji dopłat zarejestruje wniosek. Banki mają obowiązek zarejestrować wszystkie wnioski do 7 stycznia.
Anonim (nie OP): > było poczekać jeszcze z tydzień z tym składaniem XD @woj_st: Dobra rada. Skorzystałem i składam tym tygodniu. 2 wczoraj i po jednym dziś i jutro. Zobaczymy, co wyjdzie.
✨️ Autor wpisu (OP): @PanKapibara mam nadzieję, ale ostatnie działania na rympał obecnego rządu nie napawa mnie optymizmem... Na 0% pewnie się nie załapię, poza tym wg umowy przedwstępnej muszę ogarnąć hajs do 10 marca, a 0% ma wejść dopiero od marca... @DeoLawson nie, wysłaliśmy do trzech tylko. Mówił, że jak wysyła się wniosek do więcej niż trzech banków to nie jest to dobrze odbierane przez banki, bo zdaje się
@mirko_anonim: Nie ma żadnych powodów, aby martwić się na zapas.
Jeśli nie masz problemów ze zdolnością kredytową, nieruchomość nie ma wad prawnych i została odpowiednio wyceniona to otrzymasz decyzję pozytywną i kredyt z dopłatami.
Anonim (nie OP): Siemanko @marcpol ( ͡°͜ʖ͡°) Widzę nie pierwszy raz, że znasz się na rzeczy, więc mam pytanie: czy bank odrzuci wniosek, jak w umowie przedwstępnej w jednym miejscu widnieje "Sprzedający" zamiast "Sprzedająca"? Mam na myśli oczywiście jedną ze stron umowy.
15 grudnia złożyłem wniosek o #kredyt2procent. Do tej pory nie dostałem decyzji. Jak bardzo mam przechlapane biorąc pod uwagę dzisiejsze wydarzenia? Niby w komunikacie podali, że "Wszystkie wnioski złożone do końca 2023 r. zostaną rozpatrzone", ale jakoś mam złe przeczucia, bo rozpatrzyć to co innego niż udzielić... Operat zrobiony dzisiaj, pośrednik wysłał go do Velo i Santandera. W PKO jeszcze nie zrobili operatu.
Jest tam niby także „Jednocześnie informujemy, że prawo do dopłat uzyskają kredytobiorcy, których wnioski złożone do 31 grudnia 2023 roku włącznie, zostaną prawidłowo zarejestrowane przez banki kredytujące w systemie ewidencji dopłat do końca dnia 7 stycznia 2024 r. Informację tę przekazaliśmy bankom kredytującym”, ale nie rozumiem co rozumieją poprzez prawidłowe zarejestrowanie w systemie ewidencji dopłat...
Bardzo obawiam się, że zostanę na lodzie. Na 0% nawet nie liczę, bo jestem singlem zarabiającym trochę ponad średnią krajową, więc dla państwa jestem burżujem...
#kredythipoteczny #nieruchomosci
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Komentarz usunięty przez autora
Udzielenie kredytu to indywidualna decyzja banku. Zatem złożenie wniosku nigdy nie gwarantuje uzyskania kredytu.
To, że system ewidencji dopłat zarejestruje wniosek. Banki mają obowiązek zarejestrować wszystkie wnioski do 7 stycznia.
@woj_st: Dobra rada. Skorzystałem i składam tym tygodniu. 2 wczoraj i po jednym dziś i jutro. Zobaczymy, co wyjdzie.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
@DeoLawson nie, wysłaliśmy do trzech tylko. Mówił, że jak wysyła się wniosek do więcej niż trzech banków to nie jest to dobrze odbierane przez banki, bo zdaje się
@mirko_anonim: Nie ma żadnych powodów, aby martwić się na zapas.
Jeśli nie masz problemów ze zdolnością kredytową, nieruchomość nie ma wad prawnych i została odpowiednio wyceniona to otrzymasz decyzję pozytywną i kredyt z dopłatami.
─────────────────────
·