Aktywne Wpisy

jmuhha +6
Wytłumaczy mi skąd faceci koleżanek mają 3000 na zakup pierścionka i z 5000 zł na wyjazd na wakacje gdzie się oświadczają? ( ಠ_ಠ)
Podczas świąt naliczyłam 4 nowe pary wśród znajomych (╥﹏╥)
Podczas świąt naliczyłam 4 nowe pary wśród znajomych (╥﹏╥)
źródło: 1000026376
Pobierz
Elev +176
źródło: 1000003468
Pobierz

Mam 37 lat od 17 robię w IT(wcześniej jako tester, obecnie legacy dev ops, czyli średnio) i chciałbym jednak coś zmienić. Zastanawiam się nad podjęciem studiów(nie ukończyłem) tylko mam zagwozdkę, ponieważ chciałbym wybrać coś co będzie miało w przyszłości perspektywy dla 40 letniego chłopa, ale jednocześnie nie będzie ściśle związane z IT. Czy ktoś poszedł tą drogą i mógłby podzielić się swoim doświadczeniem? Jakie kierunki według was wydają się mieć sens? Nie wiem za bardzo co warto obecnie brać pod uwagę, a co nie.
Oczywiście jestem świadom skutków takiej zmiany - przynajmniej na początku - ale jestem typem człowieka dla którego pieniądze nie są aż takim priorytetem(choć wiadomo, że lepiej jak jest więcej ;)).
BTW Przeglądając oferty różnych uczelni rzuciło mi się w oczy to, że pojawił się kierunek o nazwie "Fintech i kryptowaluty". Z tego co się orientuje to faktycznie jest znaczne zainteresowanie tym tematem, ale nie mogę się oprzeć wrażeniu że to po prostu jakiś badziew, który ma za zadanie naciągnąć frajerów. Ktoś coś wie na ten temat?
Z góry dziękuje za pomoc i wszystkim tym, którzy trafili na ten wątek życzę wszystkiego dobrego w nadchodzącym roku :)
#studia #praca
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
· Akcje: