Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Co może być powodem mirki, że dawni znajomi ze szkoły bez powodu zerwali ze mną kontakt? Ot zaczęli mnie ignorować pomimo moich prób skontaktowania się i też pomimo tego, że w dalszym ciągu są aktywni w sieci dość często. Nic im nie zrobiłem ¯_(ツ)/¯ ostatnj raz z kumplem pisałem ponad 2 lata temu o jego aucie, bo chciał sprzedać i mieliśmy sie w związku z tym spotkać no i właśnie od tego momentu mnie olał prostym sikiem, pomimo, że przez ten okres próbowałem sie z nim jakoś skontaktować, ale nie byłem nachalny. Inna sytuacja z koleżanka, miałem do niek sprawe k czekam pół roku na odpowiedz, bo sprawa jest związana z pogrzebem mojej babki, studiowała teologie i teraz jest chyba w chórze kościelnym, wydawalo mi sie, że w dniu pogrzebu była wtedy przy organach, ale nie byłem pewny czy to ona, bo dawno jej nie widziałem, wiec po pogrzebie napisałem do niej, bo trakcie nie mogłem, a ona też sama jakos szybko z kościoła odeszła ¯_(ツ)/¯ no więc już pół roku czekam na odpowiedz
Jeszcze inna sytuacja, to z innym kolegą, miałem do typa sprawe, napisałem do niego i od ponad roku mi nie odpowiedział pomimo tego, że jest aktywny w sieci dość często, albo inna koleżanka też próbuje inicjować czasem kontakt np komentując jej zdjęcia, to zostaje olany ciepłym moczem, a nawet chyba usuwa moje komentarze. Ostatnio jej skomentowałem noworoczne zdjęcie z życzeniami na nowy rok i nie odpowiedziała.

Powtarzam nie jestem nachalny. Po prostu starałem sie zainicjować kontakt, bo kompletnie nie wiem co im sie stało i nie pokłóciłem sie z nimi, ot zaczęli mnie ignorować jakbym nie istniał ¯_(ツ)_/¯

#psychologia #relacjemiedzyludzkie #pytanie #przyjazn #znajomosc

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

są jak piszesz aktywni w sieci, może im to wystarcza zamiast się spotykać, po prostu "co słychać"raz na pół roku do starych znajomych ze szkoły i elo. Im więcej czasu upływa po zakończeniu szkoły, to z pół roku robi się rok, potem dwa, a potem jeszcze rzadziej. Chyba że jakiś dobry przyjaciel z ławki.

Laska która ci nie odpisała od razu po pogrzebie mogła pomyśleć "co mu tu odpisać, chłop jest w
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @_gabriel Byłem zawsze miły i uprzejmy w stosunku do nich i sie nie narzucałem. Naprawde z mojej perspektywy nie ma nic co mogłoby ich urazić i mieliby powód do zerwania znajomości

@heniek_8 Może mi już odbija od tej samotności i sobie dopowiadam różne rzeczy. No mam żałobe do dziś, choć mniejszą niż świeżo po pogrzebie, serio myślisz, że to jest powód, że mnie olała? Nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
nie masz tak czasami że odbierzesz wiadomość i myślisz sobie 'nic pilnego, potem odpowiem' a potem zapominasz?
Mi się nawet w pracy tak zdarza, wtedy człowiek wychodzi na lenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Może ona tak miała, zapomniała więc nie ma co liczyć czasu że przetrzymuje twoją sprawę pół roku, bo ona zapomniała po kilku godzinach.
Jak chcesz o coś zapytać, to po prostu się
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @heniek_8 Nie dostaje tysiąca wiadomości by zlewać innych. Zresztą powiadomienia w aplikacjach mam wyłączone, bo oszczędzam baterie, a w wolnych chwilach zawsze sprawdzam powiadomienia i odpisuje. Teraz mi głupio sie odzywać, bo mnie każdy dawny znajomy ignoruje i nie wiem dlaczego i pewnie wyjde na nachalnego. Ja wiem, że mają inne obowiązki, może za kilka lat odpiszą ( ͡° ʖ̯ ͡°)

• Odpowiedz
@mirko_anonim: 1. Są bogaci a ty biedny i boją się że będziesz coś chciał.
2. Wiesz o nich dużo a oni udają kogoś innego i dlatego zacierają ślady.
3. Nie mogli na tobie pasożytować to dali sobie spokój.
Nie to nie. Napisz do mnie na priv to coś ci powiem.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Czesterek Czy bogaci? Raczej nie, jak to wykopki mówią bardziej tzw "normiki" czyli średniaki. Biedy nie klepią, ale też w pałacu nie mieszkają, co do opcji drugiej to bardziej ten ziomek od samochodu, typ zawsze lubił "pozować" i jak to wykopki by określiły "dynamiczny oskarek" xD zawsze otacza sie ludźmi, a na powodzenie wśród #rozowepaski nie może narzekać ¯_(ツ)/¯ ale nie wiem czy
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Czesterek No jest to jakiś pomysł, ale sęk w tym, że mi nikt nie odpisuje, więc co mi to da? ( ͡° ʖ̯ ͡°) zaprosze i wiadomość dołączy do tej oczekującej sprzed kilkunastu miesięcy. Kompletnie ich nie rozumiem

· Akcje: Odpowiedz
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Czesterek Teraz to mnie chyba trollujesz xD przecież właśnie o tym jest mój anonimowy wpis ( ͡° ͜ʖ ͡°) że mnie jeden typ nie odpisuje od dwóch lat, drugi od ponad roku, a koleżanka od pól roku. Co mi to da, że teraz napisze, jak mi nie odpisali na wcześniejszą wiadomość
¯_(ツ)_/¯

• Odpowiedz