Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hejo,
Pytanie do ludzi obytych w branży IT. Pracuje w biurze mając 25 lat i szukam informacji prosto z branży w celu weryfikacji informacji. Dostałem polecenie od rekrutera IT o dziwo że np. kursy udemy wystarczą do przygotowania się do stanowiska Tester Oprogramowania-łatwy próg wejścia do branży. Z realnych źródeł teraz wiem że wcale kolorowo nie jest typu kryzysy, mało ofert dla juniorów, coraz większe wymagania.
Nawet czysto hobbystycznie po pracy jakbym za coś takiego się wziął ile realnie czasu potrzeba na opanowanie czegoś takiego ? Kwestia kolejna czy udema posiada treści przydatne na rynku pracy ? Bądź coś innego przydatnego ?
#it #praca #rynek Pracy #zainteresowania

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: testerzy manuali leca na kurowniwki bo automatyka ich zastepuje, jesli nie idziesz w testera automatycznego to szkoda czasu bo ostatnio bylo tyle zwolnien testerow manualnych ze szkoda gadac
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Mi zajęło około roku na kursach z YouTube i Udemy. W międzyczasie sama podeszłam do ISTQB, żeby mieć jakiś "papierek". 14 różnych rozmów kwalifikacyjnych w Polsce (licząc różne etapy dla tej samej firmy) i... nic. W UK pierwsza rozmowa i od razu oferta. Ale to było 2017. Radzilabym raczej przysiąść do automatów.

• Odpowiedz