@mirko_anonim: piekny wywod, stanowski juz moze sie sam rzucic na linie, bez tego sprawdzania faktow, wyleci w powietrze z cala kamienica albo spali sie jak brzeska
niech sie tym wykop zajmie, trudniej bedzie namierzyc niz jakiegos stanowskiego
@mirko_anonim: W punkt, dlatego ten materiał i "dokument" to kompromitacja tego ponoc-dziennikarza Zielke. Mam nadzieję, że zajmę się tym ktoś rzetelny.
1. Mówili o tym, że klub prosperował i miał zyski, nie wiem na ile prawo pozwala ujawnić publicznie dokumenty spółek. 2. Na dziś min kwota za remont to 750eur/m2, jeśli robili jakiś luksus, to cena za remint może być ok 3. Zapewne był deal z właścicielem firmy, podejrzewam, że chciał u siebie taki klub. Standardy stosowane do dziś (choćby w pewnym znanym klubie w Warszawie.). 4. Takiej informacji nie
Ale zamiar (lub nie) spłaty nie ma nic co do zarzutów wyłudzenia kredytu. Michał z takimi niskimi dochodami nigdy nie powinien otrzymać tego kredytu. A wątki, które przytoczyłem są istotne w kontekście dlaczego go jednak mimo wszystko dostał.
Nie prześledzili harmonogramu spłaty pożyczki - nie wiadomo jak często i w jakich kwotach Wiśniewski spłacał pożyczkę.
@mirko_anonim: To wydaje mi się kluczowe. Jeśli Wiśniewski zaczął spłacać np. dopiero rok od udzielenia kredytu, wtedy próba wyłudzenia ma podstawę. Być może gangster powiedział mu, że ma w SKOK-u takie układy, że pożyczkę mu umorzą. Wiemy, że były karencje, pytanie tylko kiedy. Natomiast jeśli Wiśniewski spłacał na początku rzetelnie, to nie ma
P------e to, nigdy więcej chipsów Lay's. Znowu dałem się nabrać, że może tym razem nie będzie mnie po nich napierdzielać brzuch. A jakie drogie gnoje. Miały być do filmu a teraz będą do śmieci.
niech sie tym wykop zajmie, trudniej bedzie namierzyc niz jakiegos stanowskiego
źródło: 800px-Jolanta_Brzeska_graffiti
Pobierz1. Mówili o tym, że klub prosperował i miał zyski, nie wiem na ile prawo pozwala ujawnić publicznie dokumenty spółek.
2. Na dziś min kwota za remont to 750eur/m2, jeśli robili jakiś luksus, to cena za remint może być ok
3. Zapewne był deal z właścicielem firmy, podejrzewam, że chciał u siebie taki klub. Standardy stosowane do dziś (choćby w pewnym znanym klubie w Warszawie.).
4. Takiej informacji nie
Ale zamiar (lub nie) spłaty nie ma nic co do zarzutów wyłudzenia kredytu. Michał z takimi niskimi dochodami nigdy nie powinien otrzymać tego kredytu. A wątki, które przytoczyłem są istotne w kontekście dlaczego go jednak mimo wszystko dostał.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej
Jeszcze raz...
Skoro dostał kredyt i go spłacał, tzn. miał zamiar go spłacać i że było go na ten kredyt stać. Twoje wątki nie mają żadnego znaczenia.
@mirko_anonim: To wydaje mi się kluczowe. Jeśli Wiśniewski zaczął spłacać np. dopiero rok od udzielenia kredytu, wtedy próba wyłudzenia ma podstawę. Być może gangster powiedział mu, że ma w SKOK-u takie układy, że pożyczkę mu umorzą. Wiemy, że były karencje, pytanie tylko kiedy. Natomiast jeśli Wiśniewski spłacał na początku rzetelnie, to nie ma
To ja Ci jeszcze raz tłumaczę - zamiar spłaty nie ma znaczenia w kontekście wyłudzenia kredytu. Jak nie wierzysz, to otwórz sobie kk.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91