Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim masz kilka sensownych punktów

1. Mówili o tym, że klub prosperował i miał zyski, nie wiem na ile prawo pozwala ujawnić publicznie dokumenty spółek.
2. Na dziś min kwota za remont to 750eur/m2, jeśli robili jakiś luksus, to cena za remint może być ok
3. Zapewne był deal z właścicielem firmy, podejrzewam, że chciał u siebie taki klub. Standardy stosowane do dziś (choćby w pewnym znanym klubie w Warszawie.).
4. Takiej informacji nie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Thorrand

Ale zamiar (lub nie) spłaty nie ma nic co do zarzutów wyłudzenia kredytu. Michał z takimi niskimi dochodami nigdy nie powinien otrzymać tego kredytu. A wątki, które przytoczyłem są istotne w kontekście dlaczego go jednak mimo wszystko dostał.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej
  • Odpowiedz
Nie prześledzili harmonogramu spłaty pożyczki - nie wiadomo jak często i w jakich kwotach Wiśniewski spłacał pożyczkę.

@mirko_anonim: To wydaje mi się kluczowe. Jeśli Wiśniewski zaczął spłacać np. dopiero rok od udzielenia kredytu, wtedy próba wyłudzenia ma podstawę. Być może gangster powiedział mu, że ma w SKOK-u takie układy, że pożyczkę mu umorzą. Wiemy, że były karencje, pytanie tylko kiedy. Natomiast jeśli Wiśniewski spłacał na początku rzetelnie, to nie ma
  • Odpowiedz