Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: może zamiast kombinować ze studiami, niech się ogłosi jako opiekunka do dziecka w podobnym wieku? Trochę karkołomne, ale gdyby ktoś do Was podrzucał swoją pociechę na kilka godzin dziennie to żona ma pracę, a jednocześnie siedzi w domu
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: prawda jest taka, że jak ktoś ma tzw "słabą psyche" (pewnie jakieś nerwice ale psychologiem nie jestem) to ograniczanie stresorów będzie ją tylko pogrążać do tego stopnia, że wkrótce wyjście po zakupy będzie stresujące. Innej drogi niż praca nas sobą (terapia np) raczej tu nie ma.
I lepiej będzie jak sama sobie znajdzie drogę, znam była nauczycielkę klas 1-3, która nie wyrobiła pracy z dziećmi xd
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: skoro pozwalasz żeby została w domu albo robiła co chce to nie robisz presji, ona jest pod tą presją, ale sobie ją robi sama, przez swoje problemy z psychiką. Nie ty to robisz. Możliwe jak już tu kolega wyżej wspomniał,że w poprzedniej pracy też nie było tak źle, tylko ona była za bardzo zestresowana i sobie dopowiadała. Ale nie wiem jakie to sytuacje więc możliwe,że było źle. Powinna iść
  • Odpowiedz
Ja zawsze będę jej mężem, bo przysięgałem jej to przy świadkach a z mordy cholewy nie będę robił. Nie mam nałogów, długów, nie piję, nie palę i czuję się odpowiedzialny za rodzinę i gotowy, by ją utrzymywać. Serio chcę dać wolność wyboru a zrobiłem tylko presję. Wstyd mi.

@mirko_anonim: Poznaje ten styl, ten honor i laskawosc. Kiedys juz pisales o tym ( ͡°( ͡° ͜ʖ(
  • Odpowiedz