Aktywne Wpisy

ponton +191

ossprime +77
Na tym nagraniu (5 sekunda) widać, jak gość dobywa broni ZANIM kobieta rusza do przodu. Pierwszy strzał pada, gdy obie jego nogi znajdują się na lewo od pojazdu. Potem jeszcze poprawia 2 razy przez otwartą boczną szybę auta, gdy o jakimkolwiek zagrożeniu dla niego nie ma mowy. It's over dla chłopa.
#usa #minneapolis #policja #ice
#usa #minneapolis #policja #ice
źródło: Zrzut ekranu 2026-01-9 o 23.05.14
Pobierz

hej mirki, chciałbym się poradzić. od ponad dwóch lat pracuję w korpo z językiem niemieckim, jest to moja pierwsza (nie)poważna praca. Poważna, bo dotychczas robiłem głównie jako dostawca, magazyny, ogólnie kołchoz, zwykle dorywczo. Niepoważna, bo to co robię na co dzień w robocie jest zupełnie nieprzydatne gdziekolwiek indziej, nie potrzeba do tego żadnych kwalifikacji, poza znajomością języka.
No i ile na początku było fajnie, bo raz że pieniądze oczywiście lepsze, a dwa praca jednak w biurze, a nie jakimś blaszanym kołchozie, to jednak po tych dwóch latach chciałbym ruszyć dalej, zacząć się jakoś rozwijać, nauczyć się czegoś co będzie przydatne szerzej.
do jakich firm, korpo uderzać? czego się uczyć? ogólnie chciałbym dalej pracować z niemieckim, bo aktualnie mam go na poziomie B2/C1. oprócz tego ogarniam też excela w miarę dobrze
#pracbaza
#korposwiat
#niemiecki
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
z ciekawosci ile dostales za taka robote i jak sie nauczyles na b2 niemiecki i w jaki sposob go wykorzystujesz?
B2 wbiłem w 3-4 lata raczej nieintensywnej nauki
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
@mirko_anonim: to w ogole nie sprechasz w robocie ? jak masz b2 uzywane w robocie to normalnie znajdziesz duzo stanowisk z wymaganym niemieckim mozesz przebierac
@mirko_anonim: ale netto (mam nadzieje)?