Aktywne Wpisy

lubie-sernik +218
Nie umiem się przyzwyczaić do bycia samemu. 13 lat miałem babę która gdzieś tam zawsze była.
Nawet psa już nie mam a taki do niego przywiązany byłem.
Zostałem ja i sernik.
Nawet psa już nie mam a taki do niego przywiązany byłem.
Zostałem ja i sernik.

ChlopoRobotnik2137 +145
Gotowanie na szlaku:
Obsmażyć cebulkę w oliwie
Dodać tuńczyka
Zagotować wodę
Wsypać płatki ziemniaczane i dodać 2 plasterki cheddara
Obiad gotowy
#zlomkiemprzezswiat #pct #pacificcresttrail #gotujzchlopem
Obsmażyć cebulkę w oliwie
Dodać tuńczyka
Zagotować wodę
Wsypać płatki ziemniaczane i dodać 2 plasterki cheddara
Obiad gotowy
#zlomkiemprzezswiat #pct #pacificcresttrail #gotujzchlopem
źródło: image_picker_3BF80580-B068-4A63-9676-8A989670FC8C-10520-000001375068C065
Pobierz

#zdrowie #medycyna #demografia
Na wstępie zaznaczam że nie znam się na tych rzeczach i proszę o wypowiedź tylko osoby zaznajomione w temacie mające jakąś faktyczną wiedzę potwierdzoną doświadczeniem albo chociaż faktyczną teorią!
Ostatnio youtube podsunęło mi filmik jak kobieta jechała do szpitala bo zaczęła rodzić i w samochodzie dziecko z niej po prostu wyleciało, myślę sobie wtf przecież porody w opowieściach i na filmach to niesamowity ból, katorga która trwa godzinami...
Zacząłem szperać głębiej po internecie, oglądnąłem masę filmów z porodów i większość porodów wyglądało właśnie tak jak ten w samochodzie, kobieta trochę pojęczała pokrzyczała i pyk dziecko wyskakuje jak u zwierzaka, dużo porodów odbywało się w pozycji wypiętej te to już w ogóle przebiegały bez problemowo, widziałem jak kobieta stoi z grymasem na twarzy i pyk dziecko wyłapuje rękoma, większość porodów które były trudne to te w szpitalach gdzie kobieta leżała rozkraczona, masa materiałów gdzie porób przebiega jak zwykłe wydalanie dużego klocka w pozycji "naturalnej"? Kiedyś nawet słyszałem historię z pierwszej ręki jak taka upośledzona dziewczyna nawet nie wiedziała że jest w ciąży i urodziła w ubikacji bo myślała że ma parcie na 2, takie same historie nawet były w tv.
Grzebiąc coraz głębiej i głębiej internet zaprowadził mnie na strony xh ph xv itd w tag birthing? tam to już w ogóle widziałem cuda np. wypychanie balonika o obwodzie 40cm, piłki, arbuzy, figurki i to wszystko przebiegało bez żadnych szkód dla zdrowia jakby te kobiety były lateksu XD...
I teraz do sedna cały czas jak ktoś opowiada o porodzie to zawsze słyszę strach np. na wykopie piszecie że nie chcecie dzieciaka bo poród itd. itd. albo ktoś wspomina że nigdy więcej bo ją to zniszczyło na dole :D. ITP ITP ITP ITP
Ja się teraz pytam czy poród to na prawdę jest tak częste niszczące doświadczenie dla kobiety? Czy może w opinii publicznej po prostu o porodzie mówi się tylko negatywnie albo w cale i siana jest panika która zniesmacza temat tak jak ciągłe ganie o rozwodach? Czy jest tutaj ktoś kto zna jakieś statystyki? albo pracuje w szpitalu czy gdzieś w podobnym miejscu i zna stan faktyczny sytuacji? Jak często występują komplikacje ciążowe, albo ogólnie problemy zdrowotne u kobiet na dole i czym są spowodowane?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: to moze poczytaj fora o przygotowaniach do porodu i porodach. Kobiety chetnie dziela sie opowiesciami jak to bylo/będzie. Poczytaj o przebiegu porodow w wodzie.
Sprawa indywidualnej budowy ciała, odrobiny szczescia, czy porod bedzie trauma, czy pięciominutowym wypchnieciem dziecka na świat.
Fundacja rodzić po ludzku opisuje patologie polskich porodówek, to sobie poczytaj.
@ameneos: Od siebie dodałbym rwę kulszową z przemieszczeniem kręgu.
W fazie drugiej dziecko zaczyna obniżać się w kanale rodnym. To faza aktywnego wypychania
─────────────────────
· Akcje: