Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Facet poniżej 170 to nie facet. Ciężko tak naprawdę określić jaką "rolę" pełni taka osoba.
Całe życie byłem nawet nie tyle prześladowany, co po prostu niewidoczny. Nikt nie liczył się nigdy z moim zdaniem. Oczywiście sytuacje gdy ktoś mnie wyśmiewa też się zdarzały i zdarzają.
Nie mam serio pojęcia po co ktoś taki żyje i dlaczego nie można z tego tytułu otrzymać renty tak jak np. na niektóre choroby psychiczne, o eutanazji nie wspominajac. Jakieś wyjście do klubu, w miejsca gdzie jest dużo ludzi? Bardzo kiepski pomysł. Najlepiej to siedzieć w domu jak masz zdalną, w domu najmniej się myśli o tym jak jest.

Wszędzie masz pod górkę w porównaniu z innymi osobami. W pracy, na rynku matrymonialnym (tutaj to tak naprawdę nie istniejesz), gdzieś na jakichś spotkaniach o ile nie jesteś mega mega wygadany,w szkole bo często takie osoby są ofiarami prześladowań. Kupno roweru, ciuchów w sklepie? Machający papież, rowery to albo z Decathlonu, a innych marek to przeważnie damskie. A najsmutniejsze wcale nie jest to co napisałem, ale niezrozumienie ze strony społeczeństwa. Wszechobecny gaslightning, wmawianie takim ludziom że nie wzrost jest problemem (tutaj najczęściej ktoś mówi że ma kolegów 155 w kapeluszu i moją żony pomimo, że nie są bogaci) - na grupach FB jest to bardzo duży problem, ale nie tylko tam. Jakieś porady dotyczące psychologa i psychiatry, gdzie oni nie są jakimiś czarodziejami a zmiana mojego sposobu myślenia nie spowoduje, że ktoś będzie inaczej myślał o mnie, nie ta sytuacja.

Ogólnie to jeden wielki bezsens. Nie ma w społeczeństwie takich osób dużo, ale myślę że w jakiś sposób każdy z nich cierpi podobnie, no chyba że ma twarz modela to go uratuje ale i tak niewiele (przecież nawet Messi pomimo swojej sławy jest nazywany karłem, a ma 170 a nie mniej). Nie ma ratunku.

#wzrost
#depresja

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

powiedz to Napoleonowi, bo chyba 500k ludzi zapomnialo go poinformować

@programista15cm: ale wiesz, że wtedy przeciętny wzrost w całej populacji był niższy - więc Napoleon mający 1,68 m wzrostu nie był turbo-karłem?

generalnie jest to wiadome, że osoba z czymś poniżej średniej jeśli chodzi o wygląd będzie miała gorzej od osoby która ma jakiś element wybitnie
  • Odpowiedz
generalnie jest to wiadome, że osoba z czymś poniżej średniej jeśli chodzi o wygląd będzie miała gorzej od osoby która ma jakiś element wybitnie wypieszczony

@Dietetyq: w szkole i na tinderze z pewnością, w realu to już tak srednio
  • Odpowiedz
  • 1
@mirko_anonim pewnie u Ciebie to bardziej kwestia charakteru i sylwetki.

Ojciec był niski i nie miał problemów ani z kobietami ani facetami, zwyczajnie wiedzieli, że dostaną w mordę jak zaczną okazywać brak szacunku xD
  • Odpowiedz
Ojciec był niski i nie miał problemów ani z kobietami ani facetami, zwyczajnie wiedzieli, że dostaną w mordę jak zaczną okazywać brak szacunku xD

@10129: ale to były inne czasy, przecież te 30 lat temu pozycja kobiety w społeczeństwie była totalnie inna, kobiety nie miały tak łatwo o pracę, było ostracyzm społeczny na brak męża, był większy szacunek do "głowy rodziny"

plus wystarczyło mieć wszystkie zęby, nie pić i nie
  • Odpowiedz
ale to były inne czasy, przecież te 30 lat temu pozycja kobiety w społeczeństwie była totalnie inna, kobiety nie miały tak łatwo o pracę, było ostracyzm społeczny na brak męża, był większy szacunek do "głowy rodziny"

powiedz to mojej matce która wybrała mojego ojca psychola, gołodupca a odrzuciła zaloty ułożonego typa bogatego bo był nudny XD

jest tak samo jak było u podstaw, jak wyglądasz wyjściowo i masz klasycznie męski charakter to będziesz szanowany
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Wydaje mi się, że życie zawodowe czy relacje z ludźmi możesz mieć takie jak reszta populacji. Z relacjami z kobietami faktycznie jest dużo gorzej. Niskich mężczyzn jest mało w populacji. Nawet przeciętna dziewczyna znajdzie sobie bez zbędnego wysiłku kogoś wyższego i takiego kogoś wybierze. Jak ktoś się nie urodził w skórze kurdupla, to nigdy tego nie zrozumie, tylko będzie bagatelizował, pisał o kompleksach, psychoterapii czy niskim koledze, który ma
  • Odpowiedz
@programista15cm: gdybym akurat ja mógł od tak to sobie wybrać jak w grze komputerowej, to wolałbym przy zachowaniu obecnego poziomu inteligencji mieć zdecydowanie lepszy wygląd

uważam, że mam na tyle inteligencji że mogę się swobodnie poruszać po społeczeństwie, prowadzić rozmowę z niemal każdym, mogę poświęcić X czasu na jakieś zagadnienie żeby je zrozumieć i dzięki temu np. zarobić pieniądze - równań kwantowej teorii grawitacji nie rozwiążę, ale jest to wystarczający
  • Odpowiedz
jest tak samo jak było u podstaw, jak wyglądasz wyjściowo i masz klasycznie męski charakter to będziesz szanowany mając 1.70. jak jesteś niepewny siebie, niezaradny i nie umiesz wyciągnąć konsekwencji wobec ludzi za ich zachowanie to tak jak i dawniej będziesz popychadłem z którym nikt się nie liczy niezależnie ile masz wzrostu.

@10129: a to generalnie ja się zgadzam z tym co piszesz, tj. jeśli wykazujesz typowo agresywne cechy męskiej
Dietetyq - >jest tak samo jak było u podstaw, jak wyglądasz wyjściowo i masz klasyczn...

źródło: 5dcd60bda4e28_o_medium

Pobierz
  • Odpowiedz