Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Potrzebna porada specjalistów( ͡° ͜ʖ ͡°) mam kandydata na mieszkanie, z tym, że mieszkanie w KW nie zgadza się ze stanem faktycznym.
W KW nie ma łazienki z toaletą, a w rzeczywistości w mieszkaniu jest, dodatkowo, pomieszczenie gospodarcze zostało przekształcone na część mieszkalną, a w KW widnieje nadal jako pom. Gospodarcze. Czy to duży problem? Czy zmiana tego jest skomplikowana? #nieruchomosci #notariusz #prawo #mieszkanie #kredythipoteczny

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Toaletą z łazienką jest ‚wynegocjowana’ w części mieszkalnej, pomieszczenie użytkowe jest przerobione na dodatkowy pokój
@bizancjo zakup byłby za gotówke, ale czy kiedyś nie będę chciał sprzedać i czy przyszły kupujący będzie miał gotówkę , tego nie wiem, dlatego zależy mi na naprawieniu tego w papierach w razie co, z tym, że nie wiem, jak skomplikowane to jest i czy się w to pchać, cena nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Przy zakupie nieruchomości za gotówkę nie stanowi to problemu, natomiast przy finansowaniu zakupu kredytem może to skutkować decyzją negatywną. Istotne jest też czy tylko dane w KW są nieaktualne czy też przeróbki zostały wykonane nielegalnie.
  • Odpowiedz