Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Murcy, mam typowe objawy dyskopatii. Najpierw dostalem skierowanie do fizjo, ktory nic nie stwierdzil, potem dostalem skierowanie do ortpedy ktory byl pewny ze to dyskopatia ale wyslal mnie na rtg. Zdjecie rtg opisali bez odchylow wiec udalem sie do ortopedy, ktory powiedzial ze to moze byc miesniowe i wyslal mnie do fizjo XD
Mozliwe ze mam dyskopatie ale konowal zle opisal rtg? Moje objawy to bol przy podnoszeniu czegos w pozycji schylenia, bol podczas skakania, kaszlu, kichania, podczas gwaltownych ruchow typu poslizgniecie sie. Nie wiem co dalej z tymi konowalami.
#fizjoterapeuta #ortopeda #dyskopatia

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: RTG nie pokaże dyskopatii powinieneś mieć rezonans magnetyczny który prześwietla też tknanki miękkie , tylko że rezonans jest drogi dlatego pala głupa i ci tego nie wypisali , ja prywatnie za kolano dawałam prawie 500 zl (na aparacie 1,5 t pewnie za 3 t zapłacisz 600 do 700 jak chcesz mieć dokładniejsze )
RTG to się nadaje tylko do złamań a nie do stwierdzania dyskopatii
Przykro mi ale w
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jakis czas temu mnie poskladalo, przepuklina i wypuklina w ledzwiach na sasiadujacych kregach, ogarnalem rezonans magnetyczny bez problemu(panstwowo, strona nfz i dzwonisz gdzie najkrotszy termin, Łódź, 3 tyg czekalem), przed i po neurolog, potem fizjo i do przodu
  • Odpowiedz