Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mieszkanie w bloku. Też tak macie, że z wiekiem coraz bardziej "słyszycie" wszystko za ścianami, nawet niezbyt głośne rzeczy, i was to denerwuje? Wiecie, szuranie, stukanie butami, skrobanie łyżką w garnku itp. Mam wrażenie że kiedyś gdy byłem nastolatkiem czy w wieku 25 lat było mi to całkiem obojętne, ale teraz po 35 r.ż. jestem na to coraz bardziej wyczulony i zazdroszczę ludziom mającym oddzielny dom. Nie mówię tu o hałasach imprez, w moim bloku jest cisza jak makiem zasiał. Tylko właśnie przez to słyszę każde pierdnięcie sąsiada , a on pewnie słyszy wszystko ode mnie, i coraz bardziej siada mi to na psychę.

#blok #gorzkiezale #zalesie #boldupy #sasiedzi #mieszkanie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

Też tak masz?

• tak 77.4% (41)
  • nie 22.6% (12)

Oddanych głosów: 53

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 2
Anonim (nie OP): Ja coraz częściej mam tak, że doceniam mieszkanie starych w bloku z wielkiej płyty, bo to co u mnie w "luksusowym budownictwie" się o--------a to masakra jest. U rodziców dosłownie jak w hotelu - nic nie słychać, z kolei u mnie każdy szept czy pierdnięcie sąsiada normalnie jak podłączone do wzmacniacza

• Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): 25 lat temu był rok 1999, mieszkania były inaczej urządzane i rzeczywiście było ciszej, ludzie dbali też oto żeby nie hałasować bo wiedzieli że sami nie mieszkają, a dzisiaj nie dość że mieszkania są urządzone w taki sposób że działają jak napięty głośnik to jeszcze ludzie a dokładnie dzieci neostrady dorosły i w nich mieszkają i mają w dupie całe otoczenie.

• Odpowiedz