Aktywne Wpisy

fornson23 +8
Kilka miesięcy temu na wykopie dowiedziałem się, że nazwa "słodka bułka" to regionalizm dolnośląski i w pewnej części województwa łódzkiego. Więc pytanie do reszty Polski - jak to nazywacie? xdd #polska #jezykpolski #wroclaw #lodz #warszawa #krakow #poznan #gdansk #szczecin #bialystok #lublin #rzeszow #kielce #bydgoszcz
źródło: temp_file5721944887817045475
Pobierz
thorgoth +76
Dwóch chłopców w wieku 9 i 10 lat z Grodziska Wielkopolskiego porysowało kamykami i scyzorykiem około 40 samochodów zaparkowanych przed lokalem, gdzie odbywały się przyjęcia komunijne. Skala zniszczeń była na tyle duża, że na miejsce wezwano techników kryminalistyki.
Straty oszacowano wstępnie na od 30 do 80 tys. zł. Sprawa trafi do sądu rodzinnego.
Rodzice apelują do władz gminy o pokrycie strat "to nadzwyczajna sytuacja".
#kryminalne #poznan #dzieci
Straty oszacowano wstępnie na od 30 do 80 tys. zł. Sprawa trafi do sądu rodzinnego.
Rodzice apelują do władz gminy o pokrycie strat "to nadzwyczajna sytuacja".
#kryminalne #poznan #dzieci

Hej, w wrześniu zostało zdiagnozowane u mnie ADHD. Od tego czasu przyjmuje MPH pod nazwą concerta (medikinet cr też mam teraz). Problem w tym, że bardzo dziwnie na mnie działa. Żeby poczuć działanie muszę brać max dawkę, tj 72mg na dobę, a i tak mam wrażenie że wspomógłbym to jeszcze jakąś IR po 5 6 godzinach.
Ktoś tak jeszcze ma? To jest w ogóle możliwe, że przy takich dawkach gdzie niektórzy by niespali przez 3 dni ja mam jakiś "niedosyt" jakby działało słabo?
Trochę jest mi z tego powodu wstyd, że mój psychiatra zacznie mnie posądzać o cpanie.
Jak ja powinienem to "czuć"? Bo może ja jako efekt terapeutyczny uznaje ten rekreacyjny xd
Może muszę robić długie przerwy? (Różnie to u mnie, czasem nie biorę 2 dni, czasem mniejsza dawka, ale podsumowując to raczej dosyć mało ich) albo się jakoś zaczynam przyzwyczajać do tego?
#adhd #mph
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Oczywiście trudno trafić z odpowiednią dawką, bo mam wrażenie