Wpis z mikrobloga

każdy kto ma choć minimum rigczu

@JoeGlodomor:
No nie. Jest pełno osób które już mają nieruchomości i im się w sumie opłaca że rośnie ¯\(ツ)/¯.

To w zasadzie konflikt pokoleniowy jest.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Co mam Ci powiedzieć. Ja już mieszkanie na kredyt mam, wzięty tuż przed wprowadzeniem programu. Podniesiono stopy procentowe, żeby zdusić inflację, a następnie rozdaje się dopłaty do kredytów, które tę inflację rozdmuchują. W rezultacie dzięki dopłatom mam przez kolejne lata wyższe stopy procentowe (i uczciwe rynkowe oprocentowanie prawie 9%), a jeszcze z moich podatków dorzucam pieniądze nowym kredytobiorcom. Jedyna zaleta jest taka, że moje mieszkanie które było warte 650
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Jestem z Warszawy, a na zdjęciu jest słynny warszawki Hong Kong. Ilekroć tamtędy przejeżdżam to nie mogę się nadziwić, że ktoś tam mieszka. Żeby nie było, sam mieszkam w bloku, ale moje osiedle to oaza przestrzeni i zieleni w porównaniu z tym. Na żywo wygląda to dokładnie tak źle jak na zdjęciu.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

To wcale nie są posty botów. Dlatego są dodawane anonimowo XD

Nie wiedziałem, że popieranie kredytów to taka kontrowersyjna sprawa, że trzeba się chować bardziej niży Żydzi w 44.
  • Odpowiedz
przecież poprzedni rząd też chciał dopłat

@Bumelante: Tak, ale PiSiory się i tak podpięły, żeby atakować obecny. Bo im nie program przeszkadza, tylko że nie rządzą.
  • Odpowiedz