Aktywne Wpisy

cukierkowa +17
Musze napisać bo się uduszę, nie wiem co z tym zrobić,
W pracy na Dzień Kobiet mieliśmy dzisiaj taki podwieczorek i dziewczyny poza tym, że było ciastko i po kwiatku to dostałyśmy jakieś takie kartki, które z założenia miały być motywacyjne chyba i z miłymi słowami pewnie coś w stylu "jesteś zwycięzcą". No miałam kilka takich, ale na jednej ktoś napisał "chciałbym ci się spuścić na c--e", Faceci co z wami? Kurna
W pracy na Dzień Kobiet mieliśmy dzisiaj taki podwieczorek i dziewczyny poza tym, że było ciastko i po kwiatku to dostałyśmy jakieś takie kartki, które z założenia miały być motywacyjne chyba i z miłymi słowami pewnie coś w stylu "jesteś zwycięzcą". No miałam kilka takich, ale na jednej ktoś napisał "chciałbym ci się spuścić na c--e", Faceci co z wami? Kurna
źródło: wtf-man-5c6bd4
Pobierz
future_taylor +597

Witam,
Dostałem dziś pismo z Sądu z nakazem zapłaty na rzecz firmy dostarczającej internet na kwotę ponad dwóch tysięcy złotych za brak zwrotu wypożyczonego sprzętu w wyznaczonym terminie.
Sytuacja wygląda tak, że umowa została podpisana w marcu 2021, usługi świadczone były na wynajmowanym mieszkanu. Z końcem sierpnia opuściłem wynajmowane mieszkanie i dniu 27 sierpnia zwróciłem sprzęt firmie. Nie mam na to niestety żadnego potwierdzenia. Z uwagi na kary umowne zapisane w umowie, bardziej opłacało się płacić rachunki regularnie, zamiast zerwać umowę przed upływem 2 lat. Z dniem 31.01.2023 wypowiedziałem umowę firmie z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia. Od tego dnia rzekomo miałem 14 dni na zwrócenie sprzętu, ale został on zwrócony półtora roku wstecz.
W roku 2023 firma wysyłała korespondencję zaadresowaną do mnie na adres mieszkania, w którym nie mieszkałem od 2 lat - nie zostałem o tym powiadomiony przez wynajmującego. Firma jednocześnie mając moje dane mailowe oraz numer telefonu nie próbowała skontaktować się żadnym z tych kanałów.
Czy ktoś z was spotkał się z podobnym problemem? Co można w takiej sytuacji zrobić?
#prawo #porada #pytanie #kiciochpyta #oszustwo
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim