Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Słuchajcie, ilu z Was ma majątek powyżej 1 miliona euro?
Czy osiągnięcie tego majątku spowodowało, że poczuliście się lepsi, bardziej szczęśliwsi? A może dopiero 2 razy większa kwota (by) Was zadowoliła? #finanseosobiste #inwestycje #gielda #kiciochpyta

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:

Dodano, że w Polsce na koniec 2022 r. mieszkało niespełna 90 tys. osób dysponujących majątkiem powyżej 1 mln dolarów amerykańskich netto. Oznacza to spadek liczby takich osób o prawie 10,5 tys. (ok. 10 proc.) w porównaniu z rokiem 2021.

marne szanse
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Mam wielokrotność, 100% self made. Jakoś nie szalejemy, ot wygodne życie i fajne wakacje 2-3 razy do roku ale bez szaleństw.
Pewnie w szczęściu pomaga ale też bym nie przesadzał. Ogarnięcie życia osobistego/zawodowego jest chyba ważniejsze niż majątek.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim tylko, że milion euro majątku nie znaczy milion na koncie. A to jednak spora różnica. Nagle nie sprzedasz domu, w którym mieszkasz i ziemi, którą odziedziczyłeś po rodzicach...
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): Ja mam taką kwotę mniej więcej w bitcoinach, ale czekam aż to zwiększy wartość do 20-30 mlionów złotych żeby odejść na emeryturę.

Na razie nic z tym nie robię bo taka kwota niczego nie zmienia w życiu zwykłego przegrywa.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
·
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Wiesz co, chyba trochę mały próg wybrałeś. 4-4,5 mln zł to majątek na poziomie, dom pod miastem wojewódzkim trochę gotówki, i firma, która np. ma towaru na magazynie na 1-2 mln złotych + jakieś mieszkanie w spadku. Poza tym, kasa naprawdę nie daje szczęścia, czyni życie oczywiście łatwiejszym i wygodniejszym, mniej stresującym, ale nie koniecznie będziesz szczęśliwy- tak wiem frazes, ale jednak mocno prawdziwy.

Majątek - ok 3mln
  • Odpowiedz